Приголомшливий літній торт «Смак на мільйон». Ніжний, повітряний, легкий

Торт «Смак на мільйон» - рецепт приготування

Красивий і ароматний, дуже ніжний лимонно-чорничний торт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • борошно – 150 г;
  • цукор – 180 г;
  • сік лимонний – 1.5 ст.л;
  • олія будь-яка – 30 г;
  • розпушувач – 1\2 ч.л.

Для начинки:

  • чорниця або інша ягода – 450 г;
  • цукор – 50 г;
  • желатин – 10 г;
  • вода – 60 мл.

Для приготування крему необхідно:

  • сир домашній – 150 г;
  • вершки жирні – 600 г;
  • пудра – 120 г;
  • ваніль.

Для просочення:

  • лимонний сік – 50 мл;
  • цукор – 20 г;
  • вода – 100 мл.

Процес приготування торта «Смак на мільйон»

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Збиваємо білки до пишності, потім додаємо цукор і збиваємо близько 5 хвилин до стійкої піни.

Всипаємо цедру, імбир і кардамон – це за бажанням для аромату.

Додаємо по 1 жовтку і добре перемішуємо.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, частинами додаємо в масу. Перемішуємо лопаткою знизу вгору до однорідності. Додаємо соняшникову олію або вершкове масло і вимішуємо з соком лимона.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто. Випікаємо близько 30 – 35 хвилин.

Желатин змішуємо з водою і залишаємо на 5 – 10 хвилин.

Ягоди змішуємо з цукром і доводимо до кипіння, знімаємо з плити і змішуємо з желатином, перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури, потім ставимо в холодильник і періодично перемішуємо. Коли маса почне схоплюватися, виймаємо з холодильника.

Ріжемо бісквіт на 3 – 4 коржа, просочуємо просоченням (змішуємо всі інгредієнти і доводимо до кипіння).

Для крему збиваємо вершки і змішуємо з сиром, збиваємо до однорідності з пудрою.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Верх і боки також обмазуємо кремом, прикрашаємо ягодами і шоколадом за смаком.

Ставимо в холодильник на кілька годин.

Приголомшливий літній торт «Смак на мільйон». Ніжний, повітряний, легкий

Rating
( No ratings yet )
Loading...