Заморожена черешня у власному соку – найкраща заготівля, яку можна уявити. З нею навіть звичайнісінькі оладки перетворюються на приголомшливий десерт. Достатньо лише дістати ягоди з морозильної камери та додати їх у тісто. Так само можна приготувати заливний пиріг з черешнею. Мінімум часу та максимум задоволення!
Візьміть на замітку технологію приготування тіста, яке потрібно для цього пирога. Тоді ви матимете можливість випікати нові цікаві десерти, використовуючи цю ж основу, але з іншими добавками.
Для того, щоб випічка вийшла пишною, варто взяти форму розміром 32 на 22 см. Тоді пиріг вийде досить високим. Але не слід забувати, що за його зовнішній вигляд відповідає ще й шоколадна глазур. До її приготування слід підходити відповідально. Покрийте пиріг глазур’ю і помістіть у холодильник. На застигання знадобиться лише 20 хвилин.
Необхідні продукти:
- Черешня – 700 г
- Вершкове масло – 300 г
- Цукор – 200 г
- Яйце – 4 шт.
- Пшеничне борошно – 300 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Молочний шоколад – 200 г
- Вершки – 200 мл
- Чорний шоколад – 100 г
- Соняшникова олія – 20 г
Покроковий процес приготування:
У глибокій ємності змішуємо розм’якшене вершкове масло, цукор та ванільний цукор. Збиваємо все.
Поступово вводимо яйця, продовжуючи збивати.
Додаємо просіяне пшеничне борошно та розпушувач. Вливаємо вершки. Знову збиваємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.
Подрібнюємо темний шоколад. Додаємо його та черешню у власному соку в тісто. Добре перемішуємо. Викладаємо отриману масу у форму, застелену пергаментом. Рівняємо її лопаткою. Відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 30 хвилин.
Готуємо глазур. Молочний шоколад змішуємо із олією. Топимо його на водяній бані, постійно помішуючи. Охолоджений пиріг поливаємо глазур’ю, рівномірно її розподіляючи. Забираємо в холодильник на 20 хвилин.
У розрізі пиріг з черешнею шалено гарний. Смачного!