Простий спосіб приготування домашньої грудинки

Цей рецепт настільки універсальний, що цілком підійде і тим, хто любить копчені продукти і сам вміє коптити, і навіть тим, у кого немає коптильні. Чому? Прочитаєте і зрозумієте!

У тому, що на будь-якій кухні знайдеться лавровий лист, часник і сіль, сумнівів немає. Це основні приправи, все інше за смаком господині. Головне – вибір свинної грудинки. Це м’ясо без кісток, з солідним жировим прошарком, середня частина свинної туші.

Покроковий процес приготування:

Беремо грудинку зі шкіркою. Обмащуємо кожен шматок сіллю, подрібненим часником, дрібно зламаними листочками лаврового листа, чорним перцем, іншою приправою за смаком.

Закладаємо в ємність і дуже щедро засипаємо кухонною сіллю. Не бійтеся пересолити – м’ясо візьме рівно стільки, скільки йому потрібно.

Зверху споруджуємо вантаж, це може бути обробна дошка або тарілка, яка притискається до м’яса банкою або каструлею з водою. Ставимо в холодильник.

Якщо грудинку не передбачається коптити, її потрібно витримати в холодильнику 4 доби, і вона буде готова до вживання.

Але ми будемо коптити! Тому через дві доби дістаємо ємність з холодильника, промиваємо шматки грудинки під проточною водою, висушуємо серветками.

Далі все залежить від коптильні, ну, або майже все. Дві маленькі хитрощі.

Грудинку викладаємо на решітку шкіркою вниз.

Тріску злегка змочуємо, додаючи трохи-трохи цукру.

Температура копчення 70 ° С. Через 1.5 години все готово. Їсти можна відразу. Але холодна смачніша!

Простий спосіб приготування домашньої грудинки

Така грудинка може зберігається не в холодильнику кілька діб, а в холодильнику – кілька тижнів. Але з’їдається набагато швидше! Не вірите? Перевірте самі!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...