Простий рецепт смачних домашніх рогаликів на кефірі

Домашні рогалики на кефірі, рецепт приготування

Що може бути краще з ранку філіжанки улюбленої кави? А якщо приготувати до нього смачні домашні рогалики на кефірі? Кращого сніданку годі й шукати. Тісто м’яке, слухняне.

Приємний аромат з кухні обов’язково збере всю родину разом. Готуються такі рогалики просто. Такий сніданок або перекус Вам точно сподобається.

Продукти:

  • Тепле молоко – 50 грам
  • Борошно – 600 грам
  • Кефір – 200 грам
  • Яйце – 2 одиниці
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Дріжджі – 25 грам
  • Сіль – 0,5 чайної ложки

Для змазування кулінарного виробу:

  • Молоко – 40 грам
  • Яєчний жовток – 2 одиниці
  • Кунжут, мак

В першу чергу, займемося тістом. Дріжджі змішуємо з молоком. Слідом вливаємо кефір, вбиваємо яйця, кладемо сіль і цукор. Все добре перемішуємо.

За допомогою водяної бані, розтоплюємо вершкове масло і додаємо в молочно-кефірну суміш. Поступово, не перестаючи помішувати, додаємо борошно. Замісіть тісто і залиште в теплому місці, щоб воно піднялося.

Розкачайте тісто, але не дуже тонко. Тісто поділіть на трикутники. Кожен трикутник звертаємо в рогалик.

Викладаємо наші рогалики на деко і даємо трохи постояти. В цей час збиваємо молоко з жовтками і змащуємо виріб. Зверху посипаємо маком і кунжутом.

Запікаємо до повного приготування.

Знайдіть вільну хвилинку, щоб насолодитися ніжними домашніми рогаликами. Гарного вам дня!

Rating
( No ratings yet )
Loading...