Цей десерт я завжди готую, щоб побалувати своїх близьких і друзів. У розрізі він виглядає дуже незвично і не віриться, що його можна приготувати в домашніх умовах. Готується такий десерт досить просто.
Сьогодні, я поділюся з Вами цим рецептом, а Ви неодмінно побалуйте свою сім’ю такою випічкою.
Перелік продуктів:
- три склянки борошна
- склянка сметани
- одне яйце
- 2/3 склянки цукру
- половина чайної ложки соди, погашеної оцтом.
Для крему:
- 1 -1,5 склянки цукру
- 750 грам сметани
Для начинки:
- 150 грам кураги
- 100 грам горіхів
- 150 грам родзинок
- 100 г чорносливу
Покроковий процес приготування
Підготуємо начинку. Для цього необхідно залити сухофрукти кип’ятком, а потім окремо пропустити їх через м’ясорубку. Якщо подрібнені сухофрукти сухуваті, розведіть їх з невеликою кількістю води, щоб,по консистенції нагадували повидло. Чорнослив і горіхи необхідно перемішати між собою.
Тепер приготуємо тісто. Спочатку збиваємо яйця з цукром, потім кладемо сметану, гасимо соду оцтом і додаємо борошно. Тісто має вийти м’яким. При необхідності, додайте ще трохи борошна.
Тісто ділимо на 8 рівних частин і формуємо з них кульки.
Кожну кульку розкачуємо в коржик, вкладаємо начинку і звертаємо в рулет.
Робимо два вироби з чорносливом, три – з родзинками і три з курагою.
Випікаємо рулети в духовці, при 180 градусах, до рум’янцю.
Коли рулети охолонуть, нарізаємо їх невеликими скибочками.
Приготуємо крем. Просто збиваємо сметану з цукром, до його повного розчинення.
Далі, нам знадобитися глибокий посуд зі знімним дном. Якщо такого немає, підійде і звичайна глибока чаша. Встеляємо її харчовою плівкою і змащуємо сметаною.
Починаємо формувати наш торт. Викладаємо нарізані скибочками рулети шарами. Кожен шар промазуємо кремом.
Після, даємо торту добре просочитися. Залиште його в холодильнику на 8 годин.
Щоб витягти торт, просто перевертаємо ємність. Таку красу можна прикрасити цілими горіхами.
Дуже красивий і смачний тортик! Обов’язково спробуйте!