Простий рецепт смачного морквяного торта

Торт з моркви – звучить дивно і незвично. Я довго сумнівалася, чи варто готувати даний десерт, але коли все-таки зважилася, зрозуміла, що це один з найсмачніших тортів, які я пробувала раніше. Ділюся з вами перевіреним і простим рецептом солодкого частування для всієї родини.

Для приготування десерту вам знадобляться наступні продукти:

  • свіжа морква – 250 г;
  • пшеничне борошно – 200 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • мед – 30 г;
  • цукор – 120 г;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • мелена кориця – 0,5 ч. ложки;
  • соняшникова олія – 150 г;
  • чорнослив – 100 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • жирна сметана – 400 г;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • ванільний цукор – 6 г.

Приготування морквяного торта

Перш ніж приступити до приготування морквяного торта, обсмажте волоські горіхи на сухій сковороді і подрібніть їх до стану дрібної крихти. Чорнослив залийте гарячою водою приблизно на 5 хвилин, а після – просушіть і поріжте на маленькі кубики. Почистіть і натріть на дрібній тертці моркву.

У глибокій ємності збийте яйця разом з медом і цукром. Додайте соняшникову олію, терту моркву, просіяне борошно, корицю і розпушувач. Замісіть тісто таким чином, щоб його консистенція нагадувала густу сметану.

Перелийте половину приготованого тіста у форму для випічки і приберіть в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Далі – повторіть процедуру рештою частиною тіста.

Кожен з приготованих коржів розділіть за допомогою нитки або ножа на дві однакові частини і відкладіть в сторону, щоб пізніше зібрати з них єдиний високий торт.

Підготуйте крем для майбутнього торта: збийте в пишну піну сметану, ванільний цукор і цукрову пудру. Змастіть всі коржі кремом і укладіть їх один на одного.

Приберіть частування в холодильник на 1-2 години, щоб десерт встиг просочитися сметанним кремом. Прикрасьте торт мигдальними пластівцями, волоським горіхом, шоколадною крихтою, мармеладом або сухофруктами. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...