Торт з моркви – звучить дивно і незвично. Я довго сумнівалася, чи варто готувати даний десерт, але коли все-таки зважилася, зрозуміла, що це один з найсмачніших тортів, які я пробувала раніше. Ділюся з вами перевіреним і простим рецептом солодкого частування для всієї родини.
Для приготування десерту вам знадобляться наступні продукти:
- свіжа морква – 250 г;
- пшеничне борошно – 200 г;
- яйця – 3 шт .;
- мед – 30 г;
- цукор – 120 г;
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- мелена кориця – 0,5 ч. ложки;
- соняшникова олія – 150 г;
- чорнослив – 100 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- жирна сметана – 400 г;
- цукрова пудра – 80 г;
- ванільний цукор – 6 г.
Приготування морквяного торта
Перш ніж приступити до приготування морквяного торта, обсмажте волоські горіхи на сухій сковороді і подрібніть їх до стану дрібної крихти. Чорнослив залийте гарячою водою приблизно на 5 хвилин, а після – просушіть і поріжте на маленькі кубики. Почистіть і натріть на дрібній тертці моркву.
У глибокій ємності збийте яйця разом з медом і цукром. Додайте соняшникову олію, терту моркву, просіяне борошно, корицю і розпушувач. Замісіть тісто таким чином, щоб його консистенція нагадувала густу сметану.
Перелийте половину приготованого тіста у форму для випічки і приберіть в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Далі – повторіть процедуру рештою частиною тіста.
Кожен з приготованих коржів розділіть за допомогою нитки або ножа на дві однакові частини і відкладіть в сторону, щоб пізніше зібрати з них єдиний високий торт.
Підготуйте крем для майбутнього торта: збийте в пишну піну сметану, ванільний цукор і цукрову пудру. Змастіть всі коржі кремом і укладіть їх один на одного.
Приберіть частування в холодильник на 1-2 години, щоб десерт встиг просочитися сметанним кремом. Прикрасьте торт мигдальними пластівцями, волоським горіхом, шоколадною крихтою, мармеладом або сухофруктами. Смачного!