Простий рецепт приготування куті для Святого вечора

Нижче наведений рецепт приготування кути для Святої вечері, яким користувалися ще наші бабусі. До складу цієї страви входить пшениця, мед, горіхи та мак. За бажанням можна додати і інші інгредієнти за своїм смаком, наприклад, курагу або родзинки.

Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 100 грамів;
  • пшениця – 150 грамів;
  • мед – 100 грамів;
  • мак – 100 грамів.

Як приготувати:

Пшениця заливається водою. Залишити її мінімум на 12 годин, щоб вона набухла. Потім пшениця промивається та вариться 2 або 3 години, поки зерно не розкриється, а маса не загустіє.

Мак заливається водою та вариться 30 хв. Далі він повинен охолонути до кімнатної температури. Мак проціджується. Далі він перетирається до однорідності за допомогою макітри.

Горіхи смажаться 2-3 хвилини на пательні. Потім їх слід подрібнити.

До пшениці додаються горіхи, мед та мак. Усе ретельно перемішати.

Смачного!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...