Простий рецепт паски для початківців

Вільного часу у мене дуже мало, тому віддаю перевагу легким рецептам. Як ви розумієте, дріжджове тісто зовсім не моя історія. Я роками купувала паски на Великдень у сусідньому супермаркеті, і всі були раді. Але кілька років тому близька подруга поділилася зі мною, як можна приготувати великодню випічку з розпушувачем. З радістю розповідаю нашим читачам цей чудовий простий рецепт паски.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Цукор – 250 г
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Родзинки – 150 г
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 7 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Оскільки тісто краще підніметься, якщо всі інгредієнти будуть кімнатною температурою, заздалегідь потрібно дістати продукти з холодильника. І лише згодом можна приступати до приготування паски. Перекладіть м’яке вершкове масло у глибоку миску. Всипте до нього 250 г цукру разом з ванільним цукром і все добре збийте міксером. У вас має вийти пишна біла маса.

Простий рецепт паски для початківців

Чотири курячі яйця розбийте в окрему ємність. І поступово, не перестаючи збивати, додайте їх до вершкового масла із цукром.

Простий рецепт паски для початківців

Після цього з’єднайте отриману масу з цедрою одного лимона та теплим молоком. Перемішайте силіконовою лопаткою або столовою ложкою.

Простий рецепт паски для початківців

Пшеничне борошно з’єднуємо з розпушувачем для тіста та половиною чайної ложки солі. І потім просіюємо через сито в молочно-вершкову масу. Все добре перемішуємо.

Простий рецепт паски для початківців

Родзинки заливаємо на кілька хвилин окропом, а після цього висушуємо паперовими рушниками. І додаємо в тісто. Знову перемішуємо, щоб родзинки рівномірно розподілилися. Тепер можна розливати тісто по формам.

Простий рецепт паски для початківців

Я випікаю паски в розігрітій до 160 градусів духовці близько години. Іноді трохи довше. Кожна паска повинна вирости і зарум’янитися.

Простий рецепт паски для початківців

Готову великодню випічку я прикрашаю за настроєм. Класика – це яєчна глазур та різнокольорова посипка. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...