Простий пиріг з яблук. Пиріг просто тане в роті

Сьогодні готую дуже смачний яблучний пиріг. Рецепт цього пирога можна зустріти під різними назвами – Насипний яблучний пиріг, Яблучний пиріг три склянки, я його для себе відкрила як Варшавський яблучний пиріг. Але тут зовсім не важлива назва, тут важливий результат. Пиріг виходить неймовірно ніжний, соковитий і його дуже просто приготувати.

Обов’язково спробуйте його приготувати, запевняю, ви отримаєте справжню насолоду, ще й порадуєте цим смаком своїх близьких.

Необхідні продукти:

  • 1 кг яблук (ВАЖЛИВО! Брати соковиті кисло-солодкі сорти)
  • 130 г борошна
  • 160 г манки
  • 190 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача
  • 100 г замороженого вершкового масла
  • дрібка солі

Покроковий процес приготування:

1. Змішати борошно, звичайний і ванільний цукор, манку, розпушувач, дрібку солі. Ретельно перемішати.

2. Розділити суху суміш на 4 рівні частини.

3. Яблука очистити від серцевини і хвостиків.

4. Натерти на грубій терці. Не варто переживати, що яблука потемніють, це додасть легкий карамельний відтінок прошаркам пирога.

5. Розділити натерті яблука на три частини.

6. Підготувати форму для випікання. На низ форми застелити пергамент і закріпити його з боків форми (щоб з боків пергамент добре тримався, можна трохи змастити форму соняшниковою олією).

7. Першим шаром висипати суху суміш, рівномірно розподілити по формі.

8. Другим шаром викласти яблука, також рівномірно розподілити.

9. Знову рівномірно розподілити шар сухої суміші. У такому ж порядку викласти всі шари.

10. Верхнім шаром натерти на грубій терці заморожене вершкове масло. Рівномірно розподілити.

11. Злегка посипати зверху цукром, це зробить скоринку смачнішою.

12. Відправити випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин. До гарної рум’яної скоринки.

13. Готовий пиріг охолодити у формі, приблизно 30-40 хвилин і тільки потім діставати. У гарячому вигляді цей пиріг дуже ніжний і може зламатися. Також, за цей час шари тіста, додатково дійдуть до готовності.

14. Такий пиріг можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді, буде смачно в будь-якому випадку.

Rating
( No ratings yet )
Loading...