Зараз у кожного вдома є скляна кришка, оскільки вона йде в комплекті практично до всіх каструлm і сковорідок. До того ж скляні кришки зручні у використанні, деякі я купувала окремо до своїх сковорідок. Але, як і будь-який посуд кришки теж брудняться і до того ж у них є місця, які дуже складно відмивати. Тому я хочу в цій статті розповісти про метод, який дозволить відмити внутрішню частину краю кришки, адже звичайною губкою це неможливо зробити. Простіше тим, у кого є посудомийна машинка, адже вона справляється з цією справою. Але тим, у кого немає, я входжу в це число, доводиться знаходити варіанти.
Цією кришці вже близько 10 років, її діаметр дорівнює 28 сантиметрам, йшла вона в комплекті до 10-літровій каструлі. Як у всіх таких кришок, у цій теж є залізна облямівка, яка потрібна для того, щоб зафіксувати кришку. Ця облямівка зроблена так, що між нею і склом є вузенька щілина, якe мити дуже непросто. Однак я знаю один метод здатний відмити облямівку всередині, а також скло під нею.
Кришку переверніть так, щоб її ручка була знизу. Візьміть перекис водню і відміряйте приблизно 10 мілілітрів. Налийте на кришку перекис і gрокрутіть її, щоб засіб рівномірно розподілилася всередині облямівки. Залиште хвилин на 10.
Через 10 хвилин перейдіть ще раз і насипте одну ст. л. харчової соди. Візьміть щітку і розподіліть з її допомогою соду всередині залізного оздоблення.
Візьміть ганчірку невеликого розміру і ніж, який пролізе в цю щілинку. Ганчірочку вставте на ніж і проведіть всередині облямівки, періодично замінюйте ганчірочку на чисту.
На моєму прикладі прекрасно видно, що всі забруднення витираються.
Коли з краями закінчите, візьміть губку, нанесіть на неї геля для миття посуду і помийте кришку повністю в мийці, а після сполосніть.