Якщо в пиріг додати грецьких горіхів, то буде неймовірно смачно. Це частування, до речі, і готувати легко.
Необхідні продукти:
Для тіста
- 250 грам борошна пшеничного;
- 200 грам сметани;
- Яйця – три штуки;
- 100 грам цукру;
- По одній чайній ложці соди і розпушувача;
- Один пакет ванільного цукру;
- 100 грам масла вершкового.
Для начинки:
- 150 грам горіхів (грецьких);
- 50 гр. масла вершкового;
- 100 гр. цукру;
- Половину чайної ложки кориці.
Для прикраси:
- Цукрової пудри – в разі потреби;
- Половинки грецького горіха.
Покроковий процес приготування:
1. Перш за все – начинка. Порубані горіхи треба змішати з цукровим піском і половиною чайної ложки кориці.
2. Додайте вершкового масла (розм’якшеного) і розмішайте. Готова начинка для пирога.
3. Починайте замішувати тісто. У велику миску треба покласти вже м’яке масло.
4. Додайте цукру (звичайного) і ванільного.
5. Збийте до однорідного стану.
6. Вбийте сюди ж яєць і покладіть сметани.
7. Знову треба збити до отримання однорідної консистенції.
8. Киньте соди, розмішайте.
9. Візьміть борошна і розпушувача, змішайте їх.
10. Суміш з борошна поступово введіть в загальну масу, замішуючи тісто.
11. Форма по випічці (я маю круглу, 24 сантиметри по діаметру) повинна бути застелена пергаментом.
12. Треба викласти ½ тіста в форму і розрівняти.
13. Зверху кладіть половину з усієї маси горіхової начинки.
14. Зараз покладіть залишки тіста.
15. Посипте його залишками мелених горіхів.
16. Зробіть в духовій печі 180 градусів, пиріг печіть близько 35 хв.
17. Декор випічки можете зробити з половинок горішків і пудри (цукрової).