Простий і швидкий горіховий пиріг. Неймовірно смачний

Якщо в пиріг додати грецьких горіхів, то буде неймовірно смачно. Це частування, до речі, і готувати легко.

Необхідні продукти:

Для тіста

  • 250 грам борошна пшеничного;
  • 200 грам сметани;
  • Яйця – три штуки;
  • 100 грам цукру;
  • По одній чайній ложці соди і розпушувача;
  • Один пакет ванільного цукру;
  • 100 грам масла вершкового.

Для начинки:

  • 150 грам горіхів (грецьких);
  • 50 гр. масла вершкового;
  • 100 гр. цукру;
  • Половину чайної ложки кориці.

Для прикраси:

  • Цукрової пудри – в разі потреби;
  • Половинки грецького горіха.

Покроковий процес приготування:

1. Перш за все – начинка. Порубані горіхи треба змішати з цукровим піском і половиною чайної ложки кориці.

2. Додайте вершкового масла (розм’якшеного) і розмішайте. Готова начинка для пирога.

3. Починайте замішувати тісто. У велику миску треба покласти вже м’яке масло.

4. Додайте цукру (звичайного) і ванільного.

5. Збийте до однорідного стану.

6. Вбийте сюди ж яєць і покладіть сметани.

7. Знову треба збити до отримання однорідної консистенції.

8. Киньте соди, розмішайте.

9. Візьміть борошна і розпушувача, змішайте їх.

10. Суміш з борошна поступово введіть в загальну масу, замішуючи тісто.

11. Форма по випічці (я маю круглу, 24 сантиметри по діаметру) повинна бути застелена пергаментом.

12. Треба викласти ½ тіста в форму і розрівняти.

13. Зверху кладіть половину з усієї маси горіхової начинки.

14. Зараз покладіть залишки тіста.

15. Посипте його залишками мелених горіхів.

16. Зробіть в духовій печі 180 градусів, пиріг печіть близько 35 хв.

17. Декор випічки можете зробити з половинок горішків і пудри (цукрової).

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...