Ось це я розумію, здобні булочки або здобний пиріг! Рецепт булочок настільки простий, що ви більше не запитаєте як приготувати булочки просто і смачно. Готуємо опарне, здобне дріжджове тісто і випікаємо смачні булочки з сирною начинкою.
Інгредієнти
Тісто:
- молоко – 150 мл
- дріжджі – 5 г
- сіль – 0.5 ч л
- яйце – 1 шт
- соняшникова олія – 1 ст л
- борошно – 380-400 г
Начинка:
- сир – 350 г
- цукор – 70 г
- яєчний жовток – 1 шт
- цедра лимону
- родзинки – 100 г
Заливка:
- сметана -80 г
- жовток -1 шт
Покроковий процес приготування
У миску вливаємо 150 мл теплого молока, всипаємо 5 г сухих дріжджів і 2 ст л цукру, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти 10 хвилин. У опару вбиваємо 1 яйце, вливаємо 1 ст л олії і додаємо 0.5 ч л солі, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо 380-400 г борошна і замішуємо тісто. В отримане тісто додаємо 50 г м’якого вершкового масла і ще раз добре вимішати. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо йому відпочити 1 годину.
Для начинки беремо 350 г знежиреного сиру, додаємо 1 жовток, 70 г цукру і цедру 1 апельсина або лимона, розім’яти виделкою до однорідної маси. У сирну масу додаємо 100 г родзинок, перемішати.
Стіл змащуємо олією, викладаємо тісто і ділимо на 8-9 частин. Кожен шматочок формуємо в кульку і розкачуємо в тонкий, круглий пласт. Ножем робимо надріз до центу, з одного боку викладаємо начинку, після чого загортаємо по колу до центру, формуючи ріжок. З іншого боку робимо рівномірні надрізи, не доходячи до країв і загортаємо ріжок до кінця.
Готові ріжки викладаємо у форму по колу і даємо їм постояти 20 хвилин. Зверху Промазуємо змішаною сметаною з жовтком і відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів і випікаємо 40 хвилин. Смачний відривний пиріг або булочки з сиром готові. Смачного!