Що може бути смачніше, ніж свіжоспечений домашніх хліб?! Приготувати вдома хрусткий багет не складе особливих труднощів, якщо використовувати один цікавий лайфхак. Просто опустивши хліб перед випічкою у воду буквально на 30 секунд, вам вдасться досягти приголомшливого результату. Перед таким хлібом просто неможливо встояти!
Для приготування знадобиться:
- 400 мл теплого молока;
- 1 ч л солі;
- 2 ч. л цукру;
- 8 г сухих дріжджів;
- 40 мл оливкової олії;
- 600 гр пшеничного борошна;
- оливкова олія для змащування ємності.
У тепле молоко додайте сіль, цукор, сухі дріжджі та оливкову олію і добре перемішайте. Додайте борошно і замісіть щільне пружне тісто, яке не прилипає до рук.
Помістіть тісто в змащену оливковою олією ємність, накрийте харчовою плівкою та залиште на 1 годину у теплому місці. За цей час тісто збільшиться у розмірі у кілька разів.
Розділіть тісто на 10 рівних частин. З кожної частини сформуйте кульку, накрийте рушником та залиште на столі на 10 хвилин.
З кожної кульки сформуйте міні-багет. Залиште заготовки на столі під рушником ще на 20 хвилин.
Опустіть кожний багет у каструлю з киплячою водою на 30-40 секунд.
Гострим ножем зробіть на багеті надрізи, після чого змастіть кожен молоком.
Випікайте хліб у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
Найскладніше в цьому рецепті – утриматися і не з’їсти гарячі багети самому!