Профітролі з заварним кремом – покроковий рецепт

Простий, але нереально смачний французький десерт! Профітролі з заварним кремом підкорили серця багатьох людей по всьому світу. Ці невеликі тістечка з повітряного, злегка хрусткого тіста в поєднанні з ніжним кремом навряд чи залишать когось байдужим.

Необхідні продукти:

ТІСТО:

  • Борошно – 150 гр
  • Молоко – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Вершкове масло – 100 гр
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 1 стол.л.
  • Сіль – 1 гр

КРЕМ:

  • Молоко – 500 гр
  • Цукор – 150 гр
  • Вершкове масло – 100 гр
  • Мука – 40 гр
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 стол.л.

Покроковий процес приготування:

Як зробити заварні профітролі? Для початку приготуйте тісто. Для виробів з заварного тіста бажано використовувати сильне борошно з вмістом білка 12-13 г. Вироби з такого борошна будуть краще тримати форму. Але якщо у вас звичайна мука з білком 10,3 г, можете використовувати і її.

У сотейнику з’єднайте воду, молоко і вершкове масло. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, але не кип’ятіть.

Коли від молока почне підніматися пар, всипте сіль, цукор і перемішайте, поки кристалики не зникнуть.

Як тільки суміш почне кипіти, приберіть сотейник з вогню, всипте просіяне борошно і швидко розмішайте лопаткою. Тісто має збиратися в грудку і легко відставати від стінок сотейника. Злегка охолодіть тісто.

По одному додайте яйця, перемішуючи тісто в блендері або міксером на середній швидкості.

Повинна вийти в’язка злегка текуча однорідна маса.

Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «закрита зірка».

Профітролі з заварним кремом - покроковий рецепт

Видавіть на деко, застелене пергаментом, невеликі зірочки на відстані 4-5 см один від одного. Випікайте профітролі в розігрітій до 200 ° С духовці 10 хвилин і ще 20-25 хвилин при 180 ° С. Точний час випікання визначайте по своїй духовці. Духовку під час випікання не відчиняйте, інакше вироби попадають.

Профітролі з заварним кремом - покроковий рецепт

Готові профітролі охолодіть в вимкненій духовці зі злегка відкритими дверцятами.

Профітролі з заварним кремом - покроковий рецепт

Поки профітролі остигають, приготуйте крем. Вершкове масло має бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника.

У мисці з’єднайте склянку молока, яйця і борошно і ретельно перемішайте.

Окремо закип’ятити молоко, що залишилося з цукром і ванільним цукром.

Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влийте в яєчно-молочну суміш гаряче молоко. Якщо вливати молоко швидко, то яйця згорнуться і на поверхні з’являться пластівці.

Перелийте всю суміш назад в сотейник і поставте на невеликий вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, 10-15 хвилин до загустіння. Крем повинен бути досить густий: слід від віночка не повинен швидко затягуватися.

Готовий крем накрийте плівкою «в контакт» і охолодіть до кімнатної температури.

Додайте в остиглий заварний крем м’яке вершкове масло і збийте міксером до однорідності.

ВАЖЛИВО: Температура заварного крему повинна бути або такою ж, як у масла, або ще нижче. Теплий крем розтопить масло і крем сильно розрідиться.

Профітролі з заварним кремом - покроковий рецепт

Остиглі профітролі за допомогою кулінарного мішка з гострою невеликою насадкою наповніть заварним кремом. Краще перед подачею потримати профітролі 1-2 години в холодильнику. Смачного!

А якщо ще профітролі трохи заморозити в морозилці, то крем буде схожий на морозиво.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...