Повітряний пиріг, який цілком з’їдається гарячим. Готуйте з будь-якими фруктами чи ягодами

Такий ніжний повітряний пиріг з’їдається за раз сім’єю та гостями! Готувати пиріг можна з будь-якими фруктами або ягодами, на ваш смак.

Складові:

  • розм’якшене вершкове масло – 100 гр.;
  • цукор – 6 ст. л.;
  • яйця – 2 шт;
  • рикота або сметана – 250 гр.;
  • дрібка солі;
  • розпушувач – 15 гр.;
  • борошно – 230 гр.;
  • абрикоси – 8-9 шт. (за бажанням замінюються будь-якими фруктами або ягодами).

У розм’якшене масло додайте цукор, яйця, сметану або рикоту, дрібку солі, перемішайте. Всипте просіяне борошно з розпушувачем, замісіть рідке тісто.

Повітряний пиріг, який цілком з'їдається гарячим. Готуйте з будь-якими фруктами чи ягодами

Абрикоси розділіть на половинки, видаліть кісточки. Перелийте тісто у форму (необов’язково змащувати – у тісті достатньо масла), викладіть зверху абрикоси або інші фрукти/ягоди.

Повітряний пиріг, який цілком з'їдається гарячим. Готуйте з будь-якими фруктами чи ягодами

Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35-40 хвилин. Під час подачі можна посипати цукровою пудрою.

Повітряний пиріг, який цілком з'їдається гарячим. Готуйте з будь-якими фруктами чи ягодами

Пиріг смачний як у гарячому, так і в охололому вигляді. В міру солодкий, фруктовий, літній та повітряний!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...