Повітряний кекс без соди, розпушувача і маргарину. Все змішала і в духовку

Простий рецепт смачного кексу до чаю повинна знати кожна господиня. Він готується дуже швидко і просто, з самих звичайних інгредієнтів і виходить розсипчастим, ароматним і ніжним.

Необхідні продукти:

  • масло вершкове – 200 г
  • цукор – 180 г
  • сіль – дрібка
  • яйце – 3 шт.
  • ванільний цукор – 1 пакетик (10 г)
  • борошно – 250 г
  • журавлина в’ялена (або інші сухофрукти) – 100 г

Покроковий процес приготування:

У миску кладемо 200 г добре розм’якшеного вершкового масла, до нього всипаємо 180 г цукру і на сильній швидкості збиваємо 2 хвилини.

Масло маргарином не замінюйте, виходить і смак, і якість кексу інший.

Тепер в масло з цукром додаємо по одному яйцю, кожен раз добре збиваючи міксером. Яйця повинні бути кімнатної температури.

Далі додаємо дрібку солі, ванільний цукор або ванілін і всипаємо 250 г просіяного борошна. І на повільній швидкості все добре перемішуємо. За консистенцією тісто виходить густе.

Повітряний кекс без соди, розпушувача і маргарину. Все змішала і в духовку

На даному етапі в тісто за бажанням можна додати будь-які сухофрукти, цукати або цедру апельсина / лимона. Мені дуже подобається з в’яленою вишнею або журавлиною. Сьогодні я готую з журавлиною. Всипаю її в тісто і перемішую лопаткою.

Випікати пиріг можна в будь-якій формі – силіконовій, залізній, в круглій або прямокутній.

Дно застеляємо папером для випічки або присипаємо злегка борошном. Перекладаємо в форму тісто і розрівнюємо його лопаткою. Діаметр моєї форми 20 см.

Повітряний кекс без соди, розпушувача і маргарину. Все змішала і в духовку

Кекс ставимо випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Випікаємо до рум’яної скоринки зверху. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, на виході вона повинна бути чистою і сухою.

Повітряний кекс без соди, розпушувача і маргарину. Все змішала і в духовку

Кексу даємо повністю охолонути, потім дістаємо його з форми, перекладаємо на тарілку і присипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...