Повітряний десерт без борошна і масла: ось що я їм на сніданок до чаю

Такий десерт сподобається всім, хто дотримується дієти або дотримується правильного харчування. Ніякої муки, масла і мінімум цукру. Ви можете приготувати десерт, як для сніданку, так і для перекусу за горнятком чаю.

Які будуть потрібні інгредієнти (форма знадобиться діаметром 21 сантиметр):

  • 600 г домашнього сиру;
  • 90 г цукру (десерт не особливо солодкий виходить);
  • 250 г йогурту + додаткові 70 г для мастила;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 4 яйця;
  • одна дрібка солі;
  • 30 г крохмалю;
  • 250-300 г малини.

Переходимо до процесу приготування

У сир вилийте йогурт, вбийте жовтки і перебити масу до однорідного стану, використовуючи блендер.

У білки всипте два види цукру, додайте дрібку солі і збивайте, поки не утворюються стійка піна. Процес триває 10-12 хвилин в залежності від потужності вашого міксера.

Якщо ви віддаєте перевагу більш солодким десертам, то збільште порцію цукру. Мені більше подобаються не сильно солодкі десерти. А можна замість цукру полити зверху медом.

Збиту білкову суміш поступово додайте в сирну масу. Мішайте акуратними рухами зверху вниз, щоб зберегти по максимуму легкість маси.

У форму постеліть пекарський папір, боки потрібно теж ним закрити. Перекладіть сирну масу.

Увімкніть попередньо духовку і нагрівайте її до 160 °. Помістіть десерт приблизно на 45 хвилин.

Запіканка при випіканні підніметься і утворяться тріщини, але охолонувши, вона знову опуститься, а тріщини стануть ледве помітними.

Остиглу запіканку витягти з форми, верх покрити йогуртом і прикрасити малиною.

Rating
( No ratings yet )
Loading...