Повітряні сосиски з бездріжджового тіста на сковорідці

Коли була студенткою, харчувалася як і багато, в їдальні. Годували там так собі, але ось випічка у них була відмінна. Найбільше я любила сосиски в тісті на кефірі. Здавалося б, найпростіша страва, а непомітно можна було з’їсти відразу дві булочки. Роки пройшли, і ось я вирішила повторити той студентський рецепт.

Як ви вже зрозуміли, тісто для оболонки просте бездріжджове. Завдяки соді воно прекрасно розпушується, так що випічка виходить легкою. Смажені сосиски в тісті за смаком зовсім не поступаються печеним. Для них не потрібен фритюр, достатньо звичайної сковорідки.

Необхідні продукти:

  • Молочні сосиски – 16 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Соняшникова олія – 6-7 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Змішайте кефір з цукром і сіллю. Потім вбийте яйце і перемішайте до однорідності. Окремо з’єднайте 350 г борошна і соду. Додайте рідку суміш в суху, влийте 2 ст. л. соняшникової олії і замісіть тісто.

Повітряні сосиски з бездріжджового тіста на сковорідці

Місіть тісто приблизно 7-8 хвилин без додавання борошна. Після цього накрийте харчовою плівкою і залиште його на 25 хвилин.

Повітряні сосиски з бездріжджового тіста на сковорідці

Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і продовжуйте місити, періодично змащуючи руки олією. Коли воно перестане липнути до рук, розділіть його на 16 рівних шматочків.

Повітряні сосиски з бездріжджового тіста на сковорідці

Розкачайте кожну частину в коло діаметром 12-15 см. У центр покладіть очищену сосиску (можна взяти 8 штук і розрізати їх вздовж на дві половини). Загорніть тісто навколо сосиски і скріпіть краї.

Повітряні сосиски з бездріжджового тіста на сковорідці

Розігрійте сковорідку з додаванням 4-5 ст. л. соняшникової олії. Смажте сосиски на помірному вогні з усіх боків протягом 10 хвилин. Щоб прибрати зайвий жир з закуски, викладіть її на паперові рушники.

Повітряні сосиски з бездріжджового тіста на сковорідці

Коли мені хочеться згадати студентські роки, я завжди смажу сосиски в тісті. Моя подруга, а за сумісництвом і одногрупниця, сказала, що смак один в один як в їдальні. Значить все вдалося!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...