Повітряні кабачкові оладки за рецептом улюбленої матусі

Ці оладки з кабачків, цукіні щось неймовірне! Можливо, тобою цей метод вже випробуваний, тоді можеш розповісти нам про нюанси. А поки давай спробуємо приготувати!

Необхідні продукти:

  • 1 кабачок (можна два, якщо маленькі)
  • 120 г борошна
  • 150 мл молока
  • 1 куряче яйце
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії без запаху
  • розпушувач (сода) на кінчику чайної ложки
  • сіль і перець за смаком

Покроковий процес приготування:

Кабачки потрібно вимити і, якщо шкірка тверда, її зняти. Зовсім молодих кабачків це не стосується.

Натри кабачок на дрібній тертці і залиш на 5-10 хвилин. Нехай трошки зійде сік. Його прибираємо.

Додай в натерті кабачки всі інші інгредієнти, крім олії (хоча столову ложку можна додати, це як захочеш). Все добре перемішати.

Оладки викладай на добре розігріту змащену олією сковорідку. Обсмажувати потрібно з двох сторін, причому стежити за готовністю, адже вони готуються дуже швидко.

Готові оладки рекомендуємо викладати на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони ввібрали весь зайвий жир. Готово!

Можна подавати на стіл! Буде чудово придумати до оладок якийсь соус. Наприклад, сметану з дрібно нарізаним кропом і часником. Для сніданку, звичайно, не найкращий варіант, оскільки ще з людьми зустрічатися. В такому випадку можна просто обійтися злегка підсоленою сметаною або майонезом. А взагалі тут немає ніяких заборон, можеш хоч з червоною рибою їх подавати. І це не жарт!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...