Повітряна сирно-гарбузова запіканка «Прощавай, осінь!» із родзинками

Так, цей рецепт далеко не новий, але перевірений поколіннями. Моя бабуся, наприклад, щоб зробити десерт однотонним, додавала в тісто нарізану курагу. А мені більше до смаку родзинки. Особливо з огляду на те, що сушу їх своїми руками. Як готується повітряна сирно-гарбузова запіканка, розповідаю далі.

Необхідні продукти:

  • Сир домашній – 540 г
  • Гарбуз – 540-650 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Сметана – 100 г
  • Родзинки – 100 г
  • Крохмаль – 0,5 ч. л.
  • Ванільний пудинг – 40 г

Покроковий процес приготування:

Шматок гарбуза очистіть від насіння і шкірки. М’якуш наріжте кубиками, пересипте їх у каструлю. Додайте до гарбуза 2 ст. л. води. Поставте на вогонь тушкуватись.

Готуйте гарбуз, поки він не розм’якне. Тим часом пересипте жирний сир у глибоку миску. До нього додайте дрібку солі, цукор та яйця. Пробийте масу блендером.

Повітряна сирно-гарбузова запіканка «Прощавай, осінь!» із родзинками

Додайте до сирної маси сметану, знову збийте інгредієнти блендером. Через кілька хвилин гарбуз буде готовий. Його також пробийте блендером у однорідну масу.

Повітряна сирно-гарбузова запіканка «Прощавай, осінь!» із родзинками

Гарбузову масу остудіть, перелийте до сиру. Змішайте. Тісто вийде досить рідким, яке нагадує сметану. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, присипте борошном.

У сирно-гарбузове тісто додайте пудинг. Змішайте все віночком до однорідності. Відкладіть тісто убік. Половину родзинок наріжте шматочками, змішайте з крохмалем.

Викладіть цілі родзинки на дно форми. Акуратно залийте їх частиною тіста. Тепер викладіть родзинки у крохмалі, далі – тісто. І так доти, доки не залишиться ні того, ні іншого.

Повітряна сирно-гарбузова запіканка «Прощавай, осінь!» із родзинками

Останній прошарок тіста розрівняйте. Поставте заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Запіканка дуже підніметься, але поза духовкою впаде. Це нормально.

Повітряна сирно-гарбузова запіканка «Прощавай, осінь!» із родзинками

Тепер нехай сирно-гарбузова запіканка трохи постоїть за кімнатної температури у формі. Коли вона охолоне, переверніть форму вгору дном на плоску тарілку. Випічка зазвичай без проблем відходить від стінок. Наріжте кубиками і подавайте до столу. Мені подобається поливати запіканку карамеллю чи білим шоколадом. Виходить дуже смачно!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...