Пористий яблучний кекс, від аромату якого у захваті навіть сусіди

М’який, просочений корж із насиченим яблучним ароматом. Цю смакоту хочеться до чаю чи не щодня. Тому я часто готую подвійну порцію і не боюся, що зіпсується. Адже такий кексик залишається свіжим до 4 днів за умови зберігання у прохолодному місці та герметичній упаковці. Дуже зручно.

Необхідні продукти:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Пшеничне борошно – 350 г
  • Цукор – 200 г
  • Яблучний сидр – 250 мл
  • Сметана – 100 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Доведіть яблучний сидр до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і нехай напій вариться ще 10 хвилин. У половину остиглого сидру додайте ваніль та сметану. Перемішайте.

Розтопіть 180 г вершкового масла і нехай остигає.

З’єднайте борошно, розпушувач, кукурудзяний крохмаль, сіль, соду, половину горіха мускатного і кориці.

Збийте 150 г цукру та яйця. Поступово вливайте топлене масло, акуратно перемішуючи.

Додайте в яєчну суміш сухі інгредієнти в три підходи. Потім влийте сидрово-сметану масу. Збивайте доти, поки тісто не стане гладким і однорідним.

Розігрійте духовку до 160 градусів. Дно форми змастіть шматочком вершкового масла і посипте борошном.

Вилийте тісто у форму та випікайте 60-80 хвилин. Готовий кекс перекладіть на грати і пройдіться з усіх боків зубочисткою для майбутнього просочення.

Змішайте дрібку солі, 50 г цукру і корицю, що залишилася, з мускатним горіхом. Розтопіть 1 ст. л. масла і все перемішайте із сидром, що залишився.

Змастіть цією сумішшю верх і боки пирога. Залиште просочуватись на ніч у холодильнику.

Пористий яблучний кекс, від аромату якого у захваті навіть сусіди

Буде чудово, якщо додати в такий кексик родзинки та курагу, а зверху посипати пудрою. Тоді виходить солодше і святковіше. А з шоколадним поливанням виходить взагалі смакота! Спробуйте приготувати. Випічка і теплі напої – це завжди хороша ідея, особливо в холодну пору.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...