Поради від досвідчених господинь, як правильно слід готувати холодець

Кожна людина ще з дитинства знайома з такою стравою як холодець. Для його приготування м’ясо заливається бульйоном, після чого охолоджується. В результаті на вигляд холодець нагадує застигле скло. Нижче наведені деякі рекомендації, які допоможуть приготувати дуже смачний холодець.

Обирати м’ясо можна за своїм смаком. Але оптимальним варіантом будуть яловичі ноги, хвіст або півник.

Попередньо м’ясо замочується у холодній воді на протязі п’яти годин.

Далі м’ясо кладеться у каструлю. Потрібно залити водою та довести до кипіння.

Дістати м’ясо та злити воду.

Знову помістити м’ясо в каструлю та налити чисту воду. Після того, як вода почне кипіти, встановити мінімальний рівень вогню.

Варити м’ясо близько 5-6 годин, періодично знімаючи піну, яка буде утворюватися.

Додається петрушка, морква, цибуля, сіль та лавровий лист. Також у марлевому мішечку потрібно покласти у каструлю цибулеве лушпиння. Варити ще протягом 2 годин.

Потім вимкнути вогонь та залишити на 20 хв.

З каструлі потрібно дістати овочі та м’ясо. Коли вони охолонуть, їх слід подрібнити.

М’ясо розкладається у форми. Далі воно заливається бульйоном, який попередньо необхідно процідити. Зверху слід притрусити меленим перцем.

Коли суміш охолоне у формі, її потрібно помістити у холодильну камеру, щоб холодець застиг.

Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...