Пончики на кефірі — готуються швидко, дуже подобаються дітям

Ця страва не набридає, а її приготування займає хвилин 20. Спробуйте пончики, вам сподобаються, а діти будуть просто у захваті.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 1 куряче яйце;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 3 столові ложки олії рафінованої;
  • 3 склянки пшеничного борошна;
  • 2 столові ложки цукрової пудри.

Пончики на кефірі: процес приготування

Спочатку змішуємо кефір, цукор, яйця. Потім додамо соду та олію, всипаємо борошно (краще буде його просіяти) та замішуємо до тих пір, доки тісто стане гладеньким та не буде ліпитися до рук.

Другий етап: Розділяємо тісто на 3 частини, робимо пласт, товщиною в 1 см, вирізаємо з нього кола (робимо це склянкою) та за допомогою чарки, всередині кола, робимо виїмку. Повторюємо цей процес, поки не закінчиться тісто.

Третій етап: На прогріту сковорідку вливаємо олію, приблизно 1 см від поверхні, викладаємо на неї пончики та смажимо з обох боків, до рум`яної скоринки. Щоб пончики не підгоріли, вогонь слід робити середньої потужності.

Ще гарячу страву посипаємо цукровою пудрою, даємо трішки охолонути та смакуємо.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...