Помідори по-корейськи на зиму – соковиті, пікантні і ароматні

В помідори по-корейськи, заготовлені на зиму, крім часнику, болгарського і гострого перцю додається морква, натерта тонкою стружкою на спеціальній тертці – ймовірно, звідси і відповідна назва у цій закуски.

Як і всі корейські салати, вона має насичений, злегка гострий смак, рецепт однозначно заслуговує на увагу любителів подібних заготовок. Зробіть на пробу хоча б одну-дві баночки, а спробувавши, вирішите скільки робити на наступний рік.

Складові:

На дві банки по 0,5 літра:

  • Щільні стиглі помідори – 700-750 г.
  • Перець чилі – 1-2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Морква – 1 середня або 2 невеликих.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4-5 зубчиків.
  • Сіль – 0,5 ст. л. з гіркою.
  • Цукор – 1 ст. л. з гіркою.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Оцет 9% фортеці – 2 ст. л.
  • Будь-яка зелень – за смаком.

Як приготувати помідори по-корейськи:

1. Болгарський перець розрізаємо уздовж, прибираємо плодоніжки, насіння. Ріжемо м’якоть шматочками. Часник чистимо, розрізаємо пластинами. Колечками нарізаємо гострий перець. Щоб уникнути в заливці зайвої гостроти, насіння можна вирізати разом з білими перегородками.

2. Невелику цибулину ріжемо дрібними кубиками. Моркву натираємо не надто довгою стружкою, використовуючи спеціальну терку для подрібнення овочів в корейські салати.

3. Часник, болгарський і гострий перець подрібнюємо блендером в кашку. Перекладаємо в миску, додаємо моркву, цибулю, дрібно посічену зелень (кріп, селеру, петрушку, базилік – що любите). Вливаємо оцет, соняшникову олію, кладемо сіль і цукор. Все перемішавши, залишаємо хвилин на десять до розчинення кристалів солі і цукру.

4. Помідори розрізаємо навпіл, особливо великі екземпляри ріжемо на чотири-шість частин.

5. Банки ретельно миємо гарячим розчином з содою або миючим засобом. Споліскуємо начисто, обшпарюємо кип’ятком або стерилізуємо над парою кілька хвилин. Даємо трохи охолонути, перевернувши вниз шийкою на рушник. На дно банки викладаємо ложку заливки. Кладемо шар помідорів зрізом вниз і знову заливка.

6. Чергуючи помідори і заливку, щільно наповнюємо банки до верху, залишаючи трохи вільного місця.

Помідори по-корейськи на зиму - соковиті, пікантні і ароматні

7. На дно каструлі кладемо щільну тканину або кухонний рушник, звернувши в кілька шарів. Ставимо банки, зверху прикриваємо кришкою, не закручуємо. Наливаємо води до середини банки або трохи вище. Стерилізуємо півлітрові банки 15-20 хвилин, час засікаємо з початку кипіння води в каструлі.

8. Простерилізовані банки по одній дістаємо з каструлі, герметично загвинчуємо або закатуємо машинкою. Перевертаємо денцем вгору, накриваємо і даємо повністю охолонути. Після прибираємо в темне місце: комору, погріб або підвал.

Rating
( No ratings yet )
Loading...