Помідори під шубою – швидка і смачна закуска

Помідори під шубою - рецепт приготування

Закуска «Помідори під шубою» готується за короткий час і відразу ж подається до столу. Готувати таку страву радимо коли гості вже на порозі. У рецепті використовуються помідори, а вони часто бувають соковитими. Перед подачею можна поставити готову закуску на 10 хвилин в холодильник. Закуску можна приготувати для сімейного обіду або для святкового застілля. Вийде яскрава страва з незабутнім смаком.

Інгредієнти:

  • Помідори – 150 г.
  • Твердий сир – 70 г.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком.
  • Кріп – для подачі.

Як приготувати помідори під шубою:

1. Вимити стиглі, але не сильно м’які помідори, нарізати середніми по товщині кружечками. Помідори для рецепта можна використовувати червоні або рожеві – на ваш смак. Чим вони більші, тим більше начинки на них поміститься.

2. Помідори викласти на плоску тарілку, посолити і поперчити за смаком.

3. Дістати з холодильника твердий сир, натерти його на середній терці. Сир можна купити будь-який, який сорт вам більше подобається. Головне, щоб його можна було легко натерти на тертці.

4. Скласти сир в глибоку ємність, видавити через прес почищений зубчик часнику. Якщо любите гострі закуски, то додавайте більше часнику – 2-3 зубчики.

5. Додати до сиру майонез, соус можна використовувати будь-якої жирності, в тому числі збити майонез вдома самостійно. Сирну начинку можна додатково поперчити.

6. Перемішати сирну начинку, щоб майонез повністю з’єднався з сиром.

7. Викласти сирну начинку на кожен кружечок помідора. З часником начинка виходить дуже пікантною і ароматною.

8. Зварити круто яйця, охолодити і почистити від шкаралупи. Яйця натерти на середній тертці.

9. Присипати натертими яйцями помідорами щоб утворилася пухнаста «шуба».

10. Закуску можна присипати дрібно нарізаним кропом або іншою свіжою зеленню.

«Помідори під шубою» готові, відразу подавайте до столу, поки помідори не випустили багато соку. Страва виглядає оригінально і на смак виходить пікантним, злегка гострим.

Rating
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Loading...