Помідори на зиму – ароматні і смачні

Помідори на зиму виходять дуже смачними і гострими. Для їх приготування варто придбати овочі не великі за розміром, щоб вони вміщувалися в банку. Сорт же помідорів можна використовувати будь-який. Закривати їх найкраще в банки об’ємом 1 л. Також бажано стерилізувати помідори, щоб вони чудово стояли всю зиму, і кришки на банках не здувало і розсіл НЕ помутнів.

Готові помідори подати до столу можна не тільки як самостійну овочеву закуску, але ще і приготувати до них якийсь гарнір з круп або ж м’ясну страву. Поєднуються вони з чим завгодно.

Інгредієнти на банку об’ємом 1 л:

  • Помідори – 600-700 г.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Перець горошком – 3-5 шт. на банку.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Гіркий перець – ¼ шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 500 мл.
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.

Як приготувати помідори на зиму:

1. Вимийте банку об’ємом 1 л. Для миття використовуйте соду або миючий засіб і обов’язково чисту губку, і йорж для миття посуду. Тепер відправте вимиту банку в мікрохвильовку на 30 секунд, виставивши максимальну потужність. На дно чистої банки викладіть вимиту петрушку.

2. Потім викладіть перець горошком, часточку або дві часнику, очищений і розрізаний на кілька частин корінь хрону.

3. Вимийте, очистіть насіння гіркого перцю. Відріжте 1/4 його частину і викладіть даний шматочок в банку з попередніми інгредієнтами.

4. Підготуйте помідори. Помідори ретельно переберіть, плям і зіпсованих овочів не повинно бути. Вимийте їх і щільно викладіть в банку.

5. Наповнювати банку слід максимально. Щоб цю процедуру було легше робити, слід використовувати різні за розміром овочі.

6. Тепер в ківш влийте воду, додайте в неї сіль і цукор. Доведіть до кипіння.

7. Додайте оцет, добре перемішайте розсіл.

8. Влийте його акуратно в банку з помідорами. Стерилізуйте її в тазику або великій каструлі, на дно якої викладіть ганчірку протягом 3-5 хвилин. Потім закрутіть банку металевою кришкою.

Rating
( No ratings yet )
Loading...