Помідори часточками на зиму, як свіжі

Щоб приготувати помідори часточками на зиму, не використовую спеції взагалі. Свою справу зроблять цибуля і винний оцет!

Необхідні продукти:

  • Помідор – 4 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 4,5 ст. л.
  • Винний оцет – 150 мл

Покроковий процес приготування:

Дрібні помідори сливи гарненько промийте. Цибулю очистіть, наріжте тонкими півкільцями. Їх перекладіть в друшляк, залийте кип’ятком. Нехай вийде гіркота.

Помідори наріжте часточками, прибравши всі плодоніжки. Половину цибулі розподіліть на дні банок. До слова, тару і кришки попередньо потрібно помити і простерилізувати.

Помідори часточками на зиму, як свіжі

Поверх цибулі щільно утрамбуйте часточки помідорів. Їх покрийте і злегка притисніть залишками цибулевих пір’їн. Тепер займіться розсолом. Доведіть до кипіння воду.

У воду додайте сіль, цукор і винний оцет. Насправді розсолу може знадобитися і менше. Розраховуйте так, щоб на 1 л води додати 1 ст. л. солі, 1,5 ст. л. цукру і 50 мл оцту.

Помідори часточками на зиму, як свіжі

Коли цукор з сіллю розчиняться, розсіл буде готовий. По вінця залийте ним помідори в банках. Тепер закрийте банки кришками, помістіть їх в глибоку каструлю.

Залийте банки по плечики гарячою водою і стерилізуйте 5 хвилин. Закуска в банках готова. Нехай вона охолоне при кімнатній температурі.

Помідори часточками на зиму, як свіжі

На виході у мене вийшло 14 баночок на 0,5 л. Зберігаю помідори часточками на зиму в підвалі, хоча пару примірників завжди залишаю в холодильнику. А раптом гості або самому захочеться поласувати цією пікантною закускою? Нехай буде завжди під рукою!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...