Помідори без стерилізації – солодкі з цибулею!

Помідори виходять щільними, солодкими, пікантними і дуже ароматними.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори;
  • цибуля;
  • цукор – 5 ст.л;
  • сіль – 2 ст.л;
  • оцтова есенція 70% – 1 ст.л;
  • гвоздика – 5 ш в банку.

Процес приготування помідорів

Помідори вибираємо щільних сортів, м’ясисті.

Цибулю і помідори вибираємо в довільній кількості.

Цибулю ріжемо не надто тонкими кільцями.

Порада: гвоздику беріть за смаком, якщо не любите – не використовуйте.

На дно чистих банок кладемо шар цибулі, потім шар помідорів, повторюємо до верху банки. Все укладайте щільно.

Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю і ставимо її на вогонь.

У кожну банку вливаємо оцтову есенцію, всипаємо сіль і цукор.

Заливаємо помідори кип’ятком, закручуємо кришками, струшуємо кілька разів і перевертаємо.

Укутуємо банки до повного охолодження, зберігаємо в підвалі або в коморі при кімнатній температурі.

Порада: не радимо вам додавати в цей рецепт свої спеції і різну зелень – спочатку просто спробуйте цей рецепт, а потім вже вирішите для себе, чи варто міняти рецепт.

Rating
( No ratings yet )
Loading...