Полуничний сезон відкритий. Готуємо освіжаючий компот на зиму з полуниці та м’яти

Настала пора однієї з найбільш смачних і корисних ягід – полуниці. Її просто обожнюють маленькі діти і звичайно з задоволенням їдять дорослі. В цей час запасливі господині намагаються зберегти різними методами ягоду на зиму, хтось її заморожує, хтось робить варення та джеми. Ну, а ми вам розповімо, як дуже легко і швидко заготовити компот на зиму.

Варто відзначити, щоб підкреслити полуничний смак, при варінні компоту обов’язково додайте стебла м’яти (меліси), але не забудьте вийняти їх перед консервуванням. Це правило для тих, хто зберігає компот при кімнатній температурі (м’ята може викликати процес бродіння), якщо ви зберігаєте його в погребі, то тоді можете сміливо залишати м’яту в банках при консервуванні.

Що знадобиться на літрову банку компоту?

  • Полуниці – 400 грам;
  • Води – 500 мл;
  • Цукор – 125 грам;
  • Мелісси або м’яти – 4-5 гілочки;
  • Лимонна кислота (або часточка лимона) – за смаком.

Тож почнемо:

Необхідно відібрати тільки стиглу полуницю для консервації. Потім ретельно промийте ягоди, змінюючи воду кілька разів, щоб на плодах не залишалося землі.

Від кожної полунички відокремте хвостики і викладіть в миску. Ще раз промийте водою і відправте в каструлю. Додайте цукор і пару пучок лимонної кислоти, а зверху стебла м’яти і залийте все теплою водою.

Доводьте до кипіння компот і протримайте його на вогні його 15-20 хвилин. Під час варіння цукор повинен повністю розчинитися, а ягоди спливти на поверхню води.

Простерилизуйте банки, при необхідності витягніть м’яту і розлийте киплячий компот. Закрийте щільно кришки ключем для консервації і встановіть їх в прохолодне місце дном вгору. Укрийте або укутайте ковдрою, щоб компот остигав поступово.

Смачний компот готовий!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...