Полуничний муссовий Французький торт «Фрез’є»

Французький торт «Фрез'є» - рецепт приготування

Дуже гарний, дуже смачний, дуже ягідний торт «Фрез’є», який прекрасно виглядає на святковому столі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 90 г;
  • ванільний цукор – 5 г;
  • крохмаль – 15 г;
  • борошно – 90 г;
  • олія соняшникова – 15 мл;
  • молоко – 30 мл;
  • розпушувач – 2\3 ч.л.

Для баварського крему необхідно:

  • жовтки – 5 шт;
  • цукор – 100 г;
  • молоко – 150 мл;
  • цукор ванільний – 8 г;
  • желатин – 17 г + молоко – 5 ст.л;
  • вершки жирні – 480 г;
  • полуниця – 250 г.

Для просочення бісквіта – апельсиновий сік або сироп цукровий.

Для полуничного желе:

  • полуниця – 150 г;
  • цукор – 40 г;
  • желатин – 3 г + вода – 1 ст.л;
  • лимонний сік – чверть ст.л.

Процес приготування торта «Фрез’є»

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Від’єднуємо білки від жовтків і збиваємо до пишності, потім додаємо частинами цукор і збиваємо до густої і стійкою маси, всипаємо ванілін.

Додаємо по 1 жовтки, акуратно перемішуючи масу.

Борошно просіваємо і змішуємо з крохмалем і розпушувачем, додаємо в масу і лопаткою перемішуємо знизу вгору.

Тепле молоко змішуємо з маслом і вливаємо в масу, вимішуємо до однорідності.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто. Випікаємо 20 – 25 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою.

Охолоджуємо бісквіт і розрізаємо на 2 коржі. Просочуємо їх апельсиновим соком або сиропом.

Викладаємо корж у форму. Викладаємо по бортах скибочки полуниці.

Желатин заливаємо молоком і залишаємо набухати.

Жовтки збиваємо з цукром і ванільним цукром, перетираємо віночком.

Змішуємо з молоком і варимо крем до густоти на невеликому вогні. Охолоджуємо до теплого стану.

Холодні вершки збиваємо і змішуємо з кремом, додаючи частинами.

Додаємо желатин і добре перемішуємо. Виливаємо в форму на бісквіт. Викладаємо другий корж і відправляємо в холодильник.

Желатин заливаємо водою для набухання, потім ставимо на водяну баню.

Полуницю перебиваємо в пюре, змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Змішуємо з желе і виливаємо на бісквіт.

Ставимо на кілька годин в холодильник і потім прикрашаємо за смаком.

Rating
( No ratings yet )
Loading...