Полуничний компот на зиму в банках

Перед вами чудовий рецепт домашнього компоту, який в рази смачніше будь-якого іншого солодкого напою. Тільки погляньте, як просто заготовити п’ять літрових банок з ягодами всього за півгодини! Взимку як знайдете: згадайте літо, і вам стане тепліше. Від душі раджу!

Необхідні продукти:

  • Полуниця – 2 кг
  • Цукор – 1,7 кг
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 0,25 ч. л.

Покроковий процес приготування:

У каструлю з киплячою водою додайте цукор і, постійно помішуючи, варіть до розчинення на максимальному вогні.

Помийте полуницю і видаліть хвостики, після чого наріжте ягоди половинками. Викладіть їх у велику ємність і залийте приготовленим цукровим сиропом. Залиште полуницю настоюватися під кришкою на чотири години, періодично перемішуючи.

Розподіліть ягоди по стерильним літровим банкам, заповнюючи їх на третину.

Ягідний сироп перелийте в каструлю, додайте лимонну кислоту і доведіть до кипіння на сильному вогні.

Розподіліть сироп по банкам до горлечка і прикрийте компот кришками.

Постеліть на дно каструлі рушник, поставте на нього банки. Налийте води так, щоб вона доходила до плічок банок. Під кришкою доведіть воду до кипіння і на повільному вогні стерилізуйте банки з компотом протягом 15 хвилин.

Далі дістаньте банки з компотом з каструлі і щільно закрийте їх кришками.

А ви заготовлює полуничний компот на зиму? Обов’язково поділіться своїм улюбленим рецептом в коментарях, а цей збережіть в закладках!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...