Полунична шарлотка. Просто, ароматно, смачно

Набагато більше мені подобається полунична шарлотка з першої полуниці. Вона виходить не менш ароматною, ніж класична. До того ж володіє приємною ягідною кислинкою і виглядає дуже ошатно. Найкраще в цій страві – те, що для її приготування не потрібно довго стояти біля плити в літню спеку. Всього 15 хвилин – і пиріг вже можна ставити в розігріту духовку.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Крохмаль – 40 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 140 г
  • Сметана – 150 г
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Ванілін – за смаком
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Як приготувати полуничну шарлотку

Полуницю ретельно вимийте. Кожну ягоду розрізати навпіл або на четвертинки, якщо трапиться велика.

Полунична шарлотка. Просто, ароматно, смачно

У глибокій мисці збийте три яйця з цукром. Збивайте до побіління маси (вона повинна збільшитися в об’ємі в два рази). На це піде близько 5 хвилин. Потім додайте сметану, і соняшникову олію, і ванілін.

Змішайте борошно з розпушувачем і крохмалем. Додайте сипучі інгредієнти до решти і замісіть рідке тісто.

Викладіть половину тіста в форму, змащену маслом. Поверх розкладіть половину полуниці. Якщо не хочете, щоб вона провалювалася, можна трохи запекти корж перед цим.

Полунична шарлотка. Просто, ароматно, смачно

Залийте шарлотку рештою тіста, розкладіть полуницю зверху і випікайте пиріг в духовці 45 хвилин при 170 градусах.

Полунична шарлотка. Просто, ароматно, смачно

Ідеальний десерт до ранкової кави і вечірнього чаю! А щоб перетворити його з повсякденного в святковий, просто подайте пиріг з полуницею з кулькою пломбіру. Для краси його також можна прикрасити шоколадом і кокосовою стружкою. Якщо ви любите полуницю так само, як і я, обов’язково спробуйте цей рецепт.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...