Покроковий рецепт смачного домашнього квасу. Для різкості додаю родзинки

Домашній квас завжди виходить набагато кращий за магазинний продукт. Такий напій корисний, зроблений тільки з натуральних продуктів. Цукор додавайте на свій смак.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • житній хліб;
  • родзинки, 1 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • дріжджі, 0.5 ч.л;
  • вода.

Процес приготування квасу

Житній хліб ріжемо шматочками і обсушуємо в духовці. Важливо висушити без підгоряння, інакше квас вийде з гірким смаком.

У 3х літрову банку кладемо на дно сухарі, цукор і ложку родзинок – немитих, щоб процес бродіння пройшов правильно.

Заливаємо кип’ятком, перемішуємо і залишаємо до охолодження.

Дріжджі змішуємо з 0.5 ч.л цукру і заливаємо теплою водою.

Змішуємо дріжджову масу з квасом і добре перемішуємо. Накриваємо кришкою банку і залишаємо на добу для бродіння.

Банку ставимо в піддон, рідина буде грати і витікати.

Сухарі піднімуться вгору і це говорить, що напій готовий. Якщо є аромат квасу – він точно готовий.

Проціджуємо через марлю, розливаємо по пляшках і відправляємо в холодильник. У кожну пляшку додаємо по кілька штук родзинок для різкості.

Напій виходить дуже ароматним і свіжим.

Покроковий рецепт смачного домашнього квасу. Для різкості додаю родзинки

Хлібну масу не викидаємо – це закваска для наступної порції квасу. Об’єму вистачить на дві 3х літрові банки, в кожну ще додаємо по жмені сухарів і родзинок, дріжджі вже не потрібні.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...