Покроковий рецепт приготування смачних маринованих білих грибів

У грибний сезон багато людей намагаються збирати білі гриби, тому що вони мають гарні смакові якості. Нижче наведений покроковий рецепт маринованих білих грибів.

Ці гриби прикрасять будь-який святковий стіл. Страва сподобається усім членам вашої родини.

Інгредієнти:

  • білі гриби;
  • 2 духмяного перцю;
  • 2 лаврових листки;
  • 2 гвоздики;
  • 100 мл харчового оцту;
  • 100 грамів цукру;
  • 2 ст. л. кам’яної солі;
  • 1 літр питної води.

Як приготувати:

У каструлю потрібно налити воду. Потім додається гвоздика, перець, лаврові листки, сіль та цукор. Коли суміш закипить, варити ще 5 хвилин. Далі додається оцет та вимикається вогонь.

Гриби необхідно ретельно помити. Далі вони складаються у каструлю. Потім слід налити воду та закип’ятити.

Злити воду.

У каструлю з грибами знов наливається вода та додаються спеції за смаком. Варити, періодично прибираючи піну. Гриби осядуть на дно каструлі, коли будуть повністю готові.

Далі гриби розкладаються у банки за допомогою шумівки. В банки заливається розсіл, приготовлений раніше.

Банки потрібно накрити кришками та простерилізувати (півлітрові банки на протязі 35 хвилин, а літрові – 1 годину).

Банки слід закрутити та залишити охолоджуватись. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...