Покроковий рецепт приготування пляцка «Зоська»

Пропонуємо приготувати дуже смачну випічку з вишнями. Вона виходить об’ємною та ніжно. А приготувати цей пляцок доволі просто.

Інгредієнти:

  • 250 гр. пшеничного борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 6 курячих яєць;
  • 400 мл вершків з жирністю не нижче 30%;
  • 300 гр. вершкового масла;
  • 2 пачки вишневого желе;
  • 1 пачка лимонного желе;
  • 2/3 склянки волоських горіхів;
  • 1 столова ложка какао;
  • 250 гр. цукру;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 15 гр. ванільного цукру;
  • 1 чайна ложка амонію;
  • жменя вишень без кісточок;
  • повидло з кислинкою.

Як приготувати пляцок Зоська

Цукор та ванільний цукор покласти у масло. Суміш збивається, щоб з’явилася пухка маса.

По 1 штуці додаються жовтки. Не припиняти процес збивання.

До борошна додається амоній та розпушувач. Суміш додати до масляної маси та ретельно змішати.

Білки збивати, щоб з’явилася стійка піна. Вмісити їх у тісто.

Тісто розрізується на три однакових шматки. До одного шматка додаються горіхи. У другий шматок кладеться какао. А у третю частину кладуться 2 ст. л. борошна.

Форма (25х35) застелюється пергаментним папером. На неї слід викласти тісто. Готуються коржі один за одним при 180 градусах.

У 2 склянках води розвести вишневе желе. Коли воно трохи загустіє, покласти вишні та перемішати.

У 200 мл води розчиняється лимонне желе. Залишити його для охолодження.

Корж з горіхами змастити повидлом. Потім на нього покласти вишневе желе та розрівняти.

Зверху накрити жовтим коржем, який потрібно трохи придавити. Його також змастити повидлом.

Вершки охолодити та збити до утворення густого крему. До нього додається цукрова пудра, після чого знову ретельно збити. Додати лимонне желе та ще раз ретельно збити.

Крем покласти на жовтий корж. Накрити його коричневим коржом, який необхідно трохи притиснути.

Прикрасити пляцок можна як завгодно. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...