Пляцок «Орбіта»: ніжне ягідне задоволення, яке тане в роті

Пляцок «Орбіта» - рецепт приготування

Пляцок має насичений ягідний смак, який вражає з першого шматочка. Він підкорить навіть самого вибагливого гурмана! Пляцок ідеальний для святкового столу і для подарунка. Здивуйте своїх рідних і близьких неперевершеною випічкою.

Складові

Для макового бісквіта:

  • яйце куряче – 3 штуки;
  • борошно – 3 столові ложки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • мак харчовий – за смаком;
  • розпушувач тіста – 1 чайна ложка.

Для білого бісквіта:

  • яйце – 2 штуки;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • цукор – 2 столові ложки.

Для полуничного желе:

  • полуниця – 500 грам для желе + 5-6 ягід для прикраси;
  • вода – 0.5 склянки в полуницю + 1/3 склянки в пудинг;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • желе полуничне – 1 пакетик;
  • пудинг – 1 пакетик.

Для заварного крему:

  • ванільний цукор – 10 грам;
  • пудинг – 1 пакетик;
  • молоко – 2 склянки (½ для пудингу);
  • цукор – 0.5 склянки;
  • цукрова пудра – 2 столові ложки;
  • масло вершкове (82.5%) – 200 грам (дістаньте за півгодини до готування, щоб воно розм’якшилися).
  • кокосова стружка для прикраси.

Покроковий процес приготування пляцка «Орбіта»

Випікаємо маковий бісквіт. У велику каструлю наливаємо гарячу воду, зверху ставимо каструльку поменше, але так, щоб вона не стикалася з водою (тобто споруджуємо водяну лазню). У каструльці збиваємо яйця з цукром до тих пір, поки суміш не збільшиться в три рази. Далі знімаємо з лазні, акуратно просіваємо борошно з розпушувачем і маком. Мішаємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним.

Прямокутну форму для випічки (20 * 20) змащуємо маслом і рівномірно розподіляємо тісто. Бісквіт ставимо в гарячу духову шафу на 20-25 хв. (180С). Готовність бісквіта перевіряємо шпажкою. Після того, як випічка буде готова, ріжемо її на дві половини.

Пляцок «Орбіта»: ніжне ягідне задоволення, яке тане в роті

Випікаємо білий бісквіт. Готуємо так само як і маковий, але без маку і розпушувача. Корж НЕ ріжемо.

Робимо полуничне желе. Полуницю, воду і цукор поміщаємо в каструльку, ставимо на вогонь, варимо 3 хвилини. Після того, як знімемо з плити, перетворюємо в пюре (наприклад, блендером). У каструльку з пюре всипаємо полуничне желе і мішаємо до розчинення.

Пляцок «Орбіта»: ніжне ягідне задоволення, яке тане в роті

Пудинг розмішуємо в 1/3 склянки води, додаємо в каструльку до інших продуктів, ставимо на плиту і довівши до кипіння, знімаємо (ні в якому разі не кип’ятимо), охолоджуємо.

Пляцок «Орбіта»: ніжне ягідне задоволення, яке тане в роті

Робимо заварний крем. Пакетик пудингу всипаємо в холодне молоко, перемішуємо і поки відставляємо в сторону. В решту молока додаємо простий і ванільний цукор, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, і повільно додаємо «пудингове» холодне молочко. Тримаємо на плиті поки маса не почне густіти. Знімаємо з вогню, охолоджуємо.

В окремій ємності мішаємо масло з цукровою пудрою і додаємо в крем.

Збираємо пляцок. Першим кладемо маковий корж і промазуємо його 1/5 крему, а поверх укладаємо ½ майже застиглого желе.

Пляцок «Орбіта»: ніжне ягідне задоволення, яке тане в роті

Ставимо форму в холодильник на 30 хв. (для повного застигання желе). Білий корж гарненько промазуємо кремом з одного боку і цієї ж стороною кладемо на желе. Далі змащуємо кремом верхню частину коржа, знову укладаємо желе і ставимо в холодильник. Після того, як желе «схопиться», промазуємо його кремом, кладемо другою частина макового коржа, в останній раз просочуємо кремом, прикрашаємо кокосовою стружкою і в третій раз ставимо пляцок в холодильник.

Пляцок «Орбіта»: ніжне ягідне задоволення, яке тане в роті

Через 30 хв. дістаємо і викладаємо полуницю поверх кокосової стружки. Смачного!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Завантаження...