Традиційні турецькі коржики вважаються складними у приготуванні, але насправді за правильним рецептом робити їх дуже легко. Плетені коржики і готуються майже з нічого: в основних інгредієнтах лише борошно, вода та зелена цибуля. Смажимо коржики за 5 хвилин, а виходять немов із сотні шарів.
Інгредієнти: 200 мілілітрів води, 5 г солі, 300 г борошна, 100 г вершкового масла, 6 пір’їн зеленої цибулі.
Переливаємо воду в глибоку миску, додаємо сіль, потім борошно. Замішуємо щільне, еластичне тісто. Залишаємо під кришкою піднятися на 10 хвилин.
Потім ділимо тісто на 4 рівні частини і кожну розкачуємо в коржик. Робимо надрізи вздовж і змащуємо корж розтопленим вершковим маслом. Посипаємо заготівлю цибулею.
І згортаємо як на фото.
Розкачуємо «равлик» ще раз і швидко обсмажуємо на сухій сковороді. Смачного!