Пів кілограма фаршу, трохи сирої картоплі і дуже смачна страва готова

Стіжки - детальний рецепт приготування

Стіжки – плоскі котлети з викладеною зверху начинкою. Відмінна заміна набридлим звичайним котлетам. Виходять дуже смачними й незвичайними. Так як в начинці використовується картопля, вам не потрібно окремо готувати гарнір.

Вам слід взяти:

  • Будь-якого фаршу – пів кіло;
  • Курячі яйця – чотири штуки;
  • Картопля – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста – 200 г;
  • Майонез – 50 г;
  • Сир твердий – 150 г;
  • Сіль і чорний перець на ваш смак.

Переходимо до процесу приготування

Картоплю варимо до напів готового стану, охолоджуємо її і натираємо за допомогою терки з великими отворами. Перекладаємо картоплю в глибокий посуд, додаємо майонез, перчимо, солимо і добре мішаємо.

З цибулі знімаємо лушпиння і дрібненько шаткуємо. Обсмажуємо її в сковорідці з олією до золотистості.

Варимо яйця, охолоджуємо і дрібненько нарізаємо. Змішуємо їх з майонезом. Сир дрібненько тремо.

У деко кладемо Пекарській папір і змащуємо його маслом. Фарш викладаємо у вигляді відбивних (товщина 10 мм), дотримуючи невелику відстань між ними. Стіжки повинні бути однакові за розміром.

На фарш викладаємо цибулю, яйце, картоплю, зверху якого можна зробити сітку з майонезу, якщо хочете. Посипаємо сиром.

Включаємо духовку на 180 °, щоб розігрілася і після поміщаємо стіжки на пів години.

Пів кілограма фаршу, трохи сирої картоплі і дуже смачна страва готова

Рейтинг
( 10 оцінок, середнє 2.5 з 5 )
Завантаження...