Дуже смачний пиріг з цибулею виходить на пісковому тісті. Туди ще додається плавлений сир та трохи зелені. А готується він легко та досить швидко. Ділюсь перевіреним рецептом.
Необхідні продукти:
- Пшеничне борошно – 300 г
- Вершкове масло – 150 г
- Кефір – 100 мл
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цибуля – 700-800 г
- Плавлений сир – 3 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Яйце – 4 шт.
- Соняшникова олія – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування:
Для тіста в миску вливаємо кефір, туди ж додаємо розтоплене вершкове масло та сіль. Ретельно перемішуємо і просіюємо через сито борошно. Тісто достатньо замішати ложкою до однорідності та відправити у холодильник на 30 хвилин.
Приступаємо до начинки. Цибулю нарізаємо четвертинками кілець і обсмажуємо до золотистого кольору на олії. Можна додати трохи червоної солодкої паприки та ложку цукру, щоб цибуля карамелізувалася.
Плавлені сирки натираємо на великій тертці. До них додаємо 3 цілих яйця та один білок. Жовток відкладаємо окремо – його ми використовуємо наприкінці. До цієї суміші додаємо остиглу підсмажену цибулю, зелень, спеції за смаком.
Тісто дістаємо з холодильника та розділяємо на дві частини. Краще взяти одну більшу частину для основи пирога, а другу меншу (для верху). Розкачуємо більшу частину і викладаємо у форму для запікання, формуючи бортики.
Викладаємо готову начинку, а зверху насипаємо натертий сир. Все добре розрівнюємо і накриваємо розкатаним в тонкий пласт тістом, що залишилося. Защипуємо краї, змащуємо поверхню жовтком. Я для краси ще посипаю кунжутним насінням.
Випікаємо цибульний пиріг у попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці близько 40 хвилин. Потім виймаємо і даємо охолонути, і тоді пиріг можна дістати з форми.
Пиріг із цибулею розходиться на ура. Його можна пропонувати як закуску. А якщо я планую основний прийом їжі, то подаю його з гарячим бульйоном у чашці. Спробуйте це дуже смачно!