Пісочне тісто і два види начинки: випічка, гідна святкового столу

Напередодні свого дня народження вирішила пошукати щось цікаве на десерт. На приготування торта зазвичай йде багато часу. Але діватися нікуди, друзі прийдуть з малюками, яких потрібно пригостити солоденьким. Уявіть мою радість, коли я побачила цей королівський пиріг. Він був відразу з двома начинками, і в розрізі виглядав приголомшливо. Рецепт зберегла не роздумуючи.

Ніжний сирний смак трохи нагадує чізкейк, а яблучний прошарок додає випічці соковитості і фруктового аромату. Впевнена, такий пиріг з начинкою сподобається як дітям, так і дорослим.

Необхідні продукти:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 240 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Пшеничне борошно – 250 г
  • Сир – 400 г
  • Сметана – 100 г
  • Ванілін – 1,5 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • Яблуко – 3-4 шт.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 2 дрібки.

Покроковий процес приготування:

Змішайте розм’якшене вершкове масло з 100 г цукру, дрібкою солі і 2 яйцями. За допомогою ложки перетріть до однорідності. Всипте борошно і замісіть еластичне тісто. Замотайте його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Пісочне тісто і два види начинки: випічка, гідна святкового столу

Щоб приготувати сирну начинку, змішайте сир, яйце, 90 г цукру, ванілін, дрібку солі і сметану. Збийте суміш блендером до отримання однорідної маси. Додайте крохмаль і ще раз збийте.

Пісочне тісто і два види начинки: випічка, гідна святкового столу

Очистіть яблука від шкірки і серцевини, натріть на грубій терці. Викладіть на суху сковорідку, посипте цукром і корицею і тушкуйте 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Волога повинна повністю випаруватися.

Пісочне тісто і два види начинки: випічка, гідна святкового столу

Застеліть дно роз’ємної форми (20 см) пергаментним папером, викладіть тісто і рівномірно розподіліть, сформувавши бортики. Викладіть на дно остиглі яблука, а зверху залийте сирною масою. Підрівняйте краї тіста ложкою.

Пісочне тісто і два види начинки: випічка, гідна святкового столу

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 40-45 хвилин. Дайте йому повністю охолонути у формі, потім приберіть бортики і перекладіть випічку на тарілку.

Пісочне тісто і два види начинки: випічка, гідна святкового столу

Королівський пиріг з сиром і яблуками цілком може замінити святковий торт. За бажанням його можна прикрасити ягодами, шоколадом або кокосовою стружкою. Зберігайте рецепт, він вам точно стане в нагоді!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...