Пісний манник з чорною смородиною – смачний і розсипчастий

Манний бісквіт - рецепт приготування

Пісний манник без яєць і молочних продуктів цілком можна приготувати на воді і рослинній олії. При цьому випічка виявиться не менш смачною, особливо якщо додати в неї свіжі або заморожені ягоди. Ідеальне поєднання – чорна смородина, яка надає солодкому бісквіту приємну кислинку. Пиріг виходить розсипчастим, але на відміну від здобного, більш щільним, не таким повітряним, втім, для когось це є навіть перевагою.

Смородину можна замінити сухофруктами, свіжими яблуками, горіхами.

Інгредієнти:

  • вода – 2 ст.
  • манна крупа – 2 ст.
  • борошно – 2 ст.
  • розпушувач – 4 ч. Л.
  • цукровий пісок – 2 ст.
  • рослинна олія – 0,5 ст.
  • сіль – 1 щіпка.
  • ванілін – 1 г.
  • чорна смородина – 0,5-1 ст.
  • стакан – 200 мл.

Діаметр форми для випічки – 20 см.

Як приготувати манник

1. Змішати вручну, міксером або кухонним комбайном в єдину суміш воду, манку, борошно, цукор, розпушувач, масло, сіль і ванілін.

2. Додати в тісто ягоду і акуратно перемішати, намагаючись не пошкодити чорну смородину.

3. Рознімну форму для випічки змастити олією і викласти в неї тісто. Розрівняти ложкою.

4. Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на годину, після чого слід перевірити готовність бісквіта дерев’яною скалкою. При необхідності допекти манник. Поверхня повинна бути зарум’яненою. Після того, як вийняли випічку з духовки, дати манному бісквіту охолонути близько 20-30 хвилин. Після чого трохи підчепивши краї лопаткою, зняти деталі розємної форми, намагаючись не пошкодити цілісність пирога.

Манник на воді для пісних днів готовий! Подають десерт з варенням, медом, сиропом і улюбленими напоями.

Rating
( No ratings yet )
Loading...