Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

Зазвичай до складу випічки входять яйця та вершкове масло, а це продукти тваринного походження. Як і м’ясо, їх під час посту їсти не можна. Але цей рецепт допоможе вам протриматись, не порушуючи правил. Адже дріжджові булочки з яблучною начинкою дуже смачні і не поступаються іншій випічці.

Для начинки найкраще підійдуть кисло-солодкі яблука. Кількість цукру буде залежати від сорту фрукта та ваших особистих уподобань. Горіхи можете взяти будь-які. Але грецькі відмінно поєднуються з яблучною начинкою.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 550 г
  • Вода – 300 мл
  • Цукор – 115 г
  • Соняшникова олія – 75 мл
  • Дріжджі – 20 г
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Ванілін – 1,5 г
  • Яблуко – 500 г
  • Горіхи – 120 г

Покроковий процес приготування:

Закип’ятіть воду, охолодіть до кімнатної температури та додайте свіжі дріжджі, 10 г цукру та 100 г борошна. Перемішайте до однорідності, накрийте харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин.

Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

Наріжте очищені яблука на невеликі кубики та складіть у сковороду, посипте 50 г цукру, перемішайте та накрийте кришкою. Тушіть на вогні нижче середнього до м’якості. Потім випаруйте вологу, прибравши кришку. Додайте 75 г нарізаних горіхів, перемішайте та зніміть з вогню.

Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

Всипте в опару решту цукру, борошно змішайте з сіллю і ваніліном і теж відправте в миску. Перемішайте, влийте олію та замісіть тісто. Процес триватиме 15 хвилин. Накрийте тісто плівкою та приберіть у тепле місце на 45 хвилин.

Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

Вимісіть тісто і розріжте його на 12 частин, з кожної сформуйте кулю. Розкачайте кульки в овальні коржики і викладіть у центр столову ложку яблук без верху.

Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

З’єднайте краї коржика зверху і зліпіть пиріжок, злегка притисніть. Тепер складіть виріб навпіл і скріпіть куточки між собою, знову придавіть, щоб надати більш плоску форму заготовці.

Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

Зробіть по два невеликі надрізи з кожного боку гострим ножем або ножицями. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть олією. Викладіть булочки, накрийте рушником та залиште на 15 хвилин.

Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

Щоб зробити випічку рум’янішою, заваріть міцний чорний чай і змастіть ним булочки. Зверху посипте горіхами, які залишилися. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте булочки 25 хвилин.

Пісні булочки з яблуками та горіхами: простий рецепт

Завдяки тому, що тісто дуже добре піднімається, яблучна випічка виходить ніжною та дуже пишною. Поєднання яблук та горіхів давно стало класикою у кулінарії. Поліпшити цей смак може хіба що кориця. Готуйте із задоволенням!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...