Пісне апельсинове печиво в духовці: рецепт

Рецепт пісного апельсинового печива продиктувала мені подруга після того, як я сама з’їла цілу тарілку такого в неї в гостях. Тепер маю на озброєнні новий десерт! Можу пекти апельсинове печиво без яєць, молока та вершкового масла хоч щодня.

Необхідні продукти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Пшеничне борошно – 1,5 скл.
  • Ванілін – 2 г
  • Соєвий соус – 1 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Видавіть сік апельсина і натріть цедру. Повинно вийти 125 мл та 1 ст. л. відповідно.

Апельсиновий сік змішайте з содою, соєвим соусом, соняшниковою олією, цедрою та цукром.

Просійте борошно з ваніліном і розпушувачем, замісіть густе липке тісто.

Видавити сік апельсина і натріть цедру. Повинно вийти 125 мл та 1 ст. л. відповідно.

Апельсиновий сік змішайте з содою, соєвим соусом, соняшниковою олією, цедрою та цукром.

Просійте борошно з ваніліном і розпушувачем, замісіть густе липке тісто.

Пісне апельсинове печиво в духовці: рецепт

Застеліть лист пергаментом і змастіть його соняшниковою олією.

Рівномірно викладіть тісто на деко і випікайте півгодини при температурі 180 °С.

Пісне апельсинове печиво в духовці: рецепт

Розріжте готовий корж на порційні шматочки.

Якщо хочете додати нову нотку аромату в і без того пахуче печиво, використовуйте корицю. Запах цитрусу чудово поєднується з цією пряністю!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...