Рецепт пісного апельсинового печива продиктувала мені подруга після того, як я сама з’їла цілу тарілку такого в неї в гостях. Тепер маю на озброєнні новий десерт! Можу пекти апельсинове печиво без яєць, молока та вершкового масла хоч щодня.
Необхідні продукти:
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Пшеничне борошно – 1,5 скл.
- Ванілін – 2 г
- Соєвий соус – 1 ст. л.
Покроковий процес приготування:
Видавіть сік апельсина і натріть цедру. Повинно вийти 125 мл та 1 ст. л. відповідно.
Апельсиновий сік змішайте з содою, соєвим соусом, соняшниковою олією, цедрою та цукром.
Просійте борошно з ваніліном і розпушувачем, замісіть густе липке тісто.
Видавити сік апельсина і натріть цедру. Повинно вийти 125 мл та 1 ст. л. відповідно.
Апельсиновий сік змішайте з содою, соєвим соусом, соняшниковою олією, цедрою та цукром.
Просійте борошно з ваніліном і розпушувачем, замісіть густе липке тісто.
Застеліть лист пергаментом і змастіть його соняшниковою олією.
Рівномірно викладіть тісто на деко і випікайте півгодини при температурі 180 °С.
Розріжте готовий корж на порційні шматочки.
Якщо хочете додати нову нотку аромату в і без того пахуче печиво, використовуйте корицю. Запах цитрусу чудово поєднується з цією пряністю!