Пікантний маринад, який перетворює найдешевшу рибу на делікатес

Бажаєте замість копченої або солоної риби спробувати щось новеньке? Тоді цей рецепт для вас. Повірте, з таким маринадом будь-яка риба стане гідною святкового столу. Ніжна, в міру солона з тонким пряним ароматом вона стане улюбленою та бажаною. Швидше за все, все необхідне на кухні вже є, так що справа виключно за вибором риби.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • чорний перець горошок
  • запашний перець горошок – 10-12 шт.
  • коріандр у зернах – 2/3 ч.л
  • гірчиця у зернах – 2/3 ч.л
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • оцет 9% – 50 г
  • олія соняшникова – 120-140 г
  • мед (можна замінити на цукор) – 1 ст.л
  • сіль – 1 ст.л
  • томатна паста або кетчуп – 4 ст.л

Скумбрію потрошимо, відокремлюємо голову і хвіст, а потім нарізаємо на шматочки не більше 2 см завтовшки. Для зручності тушки трохи підморожуємо.

Пікантний маринад, який перетворює найдешевшу рибу на делікатес

Нарізаємо півкільцями цибулю. Беремо відповідну ємність. Дно вистеляємо цибульною подушкою, потім викладаємо в 1 шар шматочки риби, розміщуючи з якомога щільніше один до одного. Рибу знову покриваємо цибулею. Укладаємо наступний шар риби та цибулі.

Пікантний маринад, який перетворює найдешевшу рибу на делікатес

У сотейник відправляємо всі спеції, вливаємо оцет, олію, додаємо сіль та томатну пасту або кетчуп і перемішуємо. Відправляємо на вогонь та доводимо до кипіння. Даємо покипіти буквально півхвилини, щоб маринад став однорідним, а потім забираємо з плити до остигання.

Пікантний маринад, який перетворює найдешевшу рибу на делікатес

Заливаємо рибу маринадом і відправляємо в холодильник щонайменше ніж на добу. Якщо з якихось причин маринаду не вистачає для того, щоб покрити рибу повністю, готуємо його додатково, але в меншому об’ємі просто витримуючи потрібну пропорцію.

Пікантний маринад, який перетворює найдешевшу рибу на делікатес

За добу риба готова. Саме час дістати її та подати до столу. Цибулю викидати не варто, вона в цьому маринаді також виходить дуже смачною. За бажання замаринувати таким способом можна і філе. При цьому варто врахувати, що рибу потрібно викладати не більше ніж у 2 шари.

Пікантний маринад, який перетворює найдешевшу рибу на делікатес

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...