Пікантна закуска: кімчі з білокачанної капусти з морквою

У нашій сім’ї особливою популярністю користується кімчі з білокачанної капусти. Щодня таку страву не поїш, бо вона досить пікантна. Але ось іноді урізноманітнити раціон цією овочевою закускою можна. Готується страва дуже просто та без особливих зусиль.

Класичне кімчі готується не з білокачанної, а з пекінської капусти, яка є більш поширеною в Кореї. В основному використовуються ферментовані (квашені) овочі: редька, цибуля, імбир, часник, баклажани, огірки та інші.

Необхідні продукти:

  • Капуста білокачанна – 222 г
  • Червоний перець – 50 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кунжут – 20 г
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Зелена цибуля – за смаком

Покроковий процес приготування:

Промийте капусту та наріжте її соломкою.

Залийте капусту водою так, щоб вона повністю покривала овоч, додайте сіль. Залиште капусту на 12 годин.

Гострий перець, цибулю та моркву наріжте соломкою. Додайте капусту, нарізану зелену цибулю, кунжут, пропущений через часник. Якщо потрібно, посоліть ще.

Перемішайте інгредієнти та відправте страву в холодильник на добу.

Пікантна закуска: кімчі з білокачанної капусти з морквою

Ми не звикли їсти таку гостру страву надто часто. Але корейці стверджують, що щоденне вживання кімчі розсмоктує жирові відкладення.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...