Пікантна картопля із часниковим маслом в духовці

Пропонуємо вам спосіб приготування смачної картоплі в часниковому маслі та з додаванням сиру. Це зразковий приклад того, як звичайні продукти, які ми купуємо щодня, можуть створити пишність на обідньому столі.

Порядок приготування запеченої картоплі:

1. Картоплю (вона має бути середня за розміром) треба очистити від шкірки, покласти в каструльку з водою, поставити на вогонь. Після того, як вода закипить, знімайте піну. Киньте потім солі та варіть бульби до готовності.

2. Займіться приготуванням сирного соусу. Масло заздалегідь треба дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким та еластичним. Твердий сир натирайте на тертці. Зубчики часнику почистіть та пропустіть через прес. Тертий сир разом з часником покладіть в м’яке масло, додайте сметани (будь-якої за відсотком жирності).

3. Свіжу зелень потрібно дрібніше нашаткувати і додати до начинки. Всі продукти добре розмішайте, отримавши єдину за консистенцією масу. Посолити за смаком.

4. Картоплини трішки треба остудити, кожну бульбу розділити ножем на 2 частини. Дно листа (або форми для запікання) промажте за допомогою олії і викладайте половинки картоплі.

5. Зверху на них покладіть густий часниково-масляний соус і рівномірно розподіліть на всі шматки.

6. Форму з картоплею треба поставити в розігріту духову шафу. Запікайте протягом 25 хв. при температурі 220°С.

7. Готову запечену картоплю покладіть у гарну тарілку і посипте дрібно нарізаною зеленю.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...