Пікантна аджика з болгарського перцю, моркви і яблук – зимова смакота за бабусиним рецептом

Згадали рецепт, який нам давала бабуся і вирішили приготувати апетитну аджику з корисних овочів, яблук та ароматних спецій.

Її можна подавати з м’ясом, пюре, макаронами та іншими стравами.

Складові:

  • 3 моркви;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 5 болгарських перців;
  • спеції за смаком;
  • 100 г часнику;
  • 110 г соняшникової олії.

Як правильно приготувати аджику

Всі овочі і яблука повинні бути попередньо вимиті і очищені. Помідори також можна очистити від шкірки. Часник очистити від лушпиння.

Овочі подрібнюють за допомогою м’ясорубки, заправляють олією, відправляють в каструлю, наливають трохи води і варять 40 хвилин на помірному вогні, час від часу помішуючи.

В кінці варіння маса почне набухати і бризкати, тому до цього часу потрібно додати спеції за смаком.

Гарячу масу розкладають у підготовлені, стерилізовані банки, відразу ж закорковують, перевертають і дають охолонути під ковдрою.

Аджику зберігають при кімнатній температурі, в темному місці. Холодильник використовується для зберігання відкритих контейнерів.

Rating
( No ratings yet )
Loading...