Моя улюблена студентська страва – макарони-черепашки з сосисками в підливі. Згодна, не дуже майстерний рецепт, але після занять саме воно. Тепер, коли в самої вже двоє діток, теж зрідка по ньому готую. Синочкам подобається підлива до макаронів, а мені готувати її не в тягар.
Необхідні продукти:
- Соняшникова олія – за смаком
- Цибуля – 1 шт.
- Молочні сосиски – 9 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Сіль – 1 дрібка.
- Цукор – 1 ч. л.
- Вода – 650 мл
Покроковий процес приготування:
Розігрійте олію. Обсмажте на ній до м’якості нарізану дрібним кубиком цибулю. Далі пересипте до цибулі сосиски, нарізані кільцями.
Через 3 хвилини додайте в сковороду томатну пасту, змішану зі склянкою води. Перемішайте та доведіть до кипіння. Додайте в підливу натертий часник та дрібно нарізані огірки.
Борошно розведіть у 400 мл води. Масу перелийте в сковороду. Перемішайте. Знову доведіть її до кипіння. Додайте лавровий лист та спеції за смаком. Перемішайте, готуйте ще 5 хвилин.
Гарячою підливою з сосисками полийте кожну порцію макаронів, подавайте їх до столу. Повірте, сосиски з кетчупом у порівнянні з цією підливою і поряд не стояли. А чим ви поливаєте домашню пасту?