Перевірений спосіб зберегти часник свіжим на зиму

Більшість овочів і фруктів ми можемо зберегти на зиму завдяки заморожуванню. Часник не входить до переліку цих продуктів, так як після розморожування він уже не матиме того самого смаку і корисних якостей. Так як же заготовити часник на зиму, щоб він залишився свіжим? Ми підготували для тебе кілька способів, які працюють на 100%.

4 способи, як заготовити часник на зиму

Спосіб 1 – заготовка сіллю

Щоб заготовити часник на зиму, можна закатати його в банки, як і будь-яку іншу консервацію. Особливістю буде використання великої кількості солі. Зробити таку заготовку зовсім просто:

  1. Візьми звичайну скляну банку і покрий її дно досить товстим шаром солі.
  2. Цілі неочищені головки часнику поклади зверху на сіль.
  3. Засип решту простору в банці сіллю і щільно закрий кришкою.

Готово! Сіль оберігатиме продукт від розвитку бактерій, а відповідно від гниття і грибка. Можна не переживати, що часник в банці з сіллю зіпсується.

Спосіб 2 – використання тирси

Звичайно деревна тирса також допоможе тобі заготовити часник на зиму. Її використання практично таке ж, як і в способі з сіллю. Замість банки можна використовувати відро з кришкою або бочку. Це особливо добре підійде, якщо часнику багато. Вистели тирсою дно ємності, потім поклади часник і засип залишками деревини.

Важливо пам’ятати, що тирса має бути дрібною. Вона буде вбирати в себе вологу, зберігаючи часник, але при цьому пропускає повітря. Перед такою заготівлею потрібно ще додатково просушити часник на сонці або в теплому місці кілька годин.

Спосіб 3 – борошно

Як і тирса, борошно здатне вбирати зайву вологу. У сухому середовищі бактерії гниття не розвиваються, тому цим порошком можна також скористатися, щоб заготовити часник на зиму. Продукт потрібно буде пересипати борошном так, щоб останній шар був більше 2 сантиметрів в товщину. Кришку на банці слід щільно закрити, так як туди можуть пробратися комахи. Мінус такого способу – його краще використовувати, коли часнику мало.

Спосіб 4 – цибульне лушпиння

Ще один метод для невеликої кількості полягає в зберіганні в цибулевому лушпинні. Для цього в домашніх умовах підготуй мішечки з будь-якої несинтетичної тканини, насип туди лушпиння і занур в неї часник. Натуральний наповнювач мішка буде підтримувати оптимальну температуру, щоб часник не псувався.

Урожай буде врятований, якщо ти заготовив часник на зиму одним з цих способів. Як бачиш, вони не вимагають зусиль і особливих матеріалів. При цьому дієвість перевірена роками на практиці. Тепер ти зможеш отримувати корисні мікроелементи і вітаміни з домашнього часнику круглий рік.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...