Перетворюємо печінку на салат-делікатес. Суперник Олів’є на новорічному столі

Господині часто недооцінюють курячу печінку, оскільки при жарінні її дуже легко пересушити. Але варто приготувати ту ж печінку трохи інакше і подати як салат у соусі, як за смаком вона зможе сміливо змагатися і зі знаменитим «Графом», і з традиційнішим Олів’є.

Інгредієнти: 600 г курячої печінки, цибулина, 2 лаврові листки, чайна ложка солі, 150 г маринованих огірків, 200 г сметани, 3 зубчики часнику, чорний перець, зелень кропу.

У глибоку каструлю наливаємо воду, кладемо цибулину, лавровий лист, підсолюємо. Після закипання опускаємо у воду печінку і з того моменту, як вода знову закипить варимо рівно 20 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, але печінку залишаємо у бульйоні ще на 30 хвилин.

Перетворюємо печінку на салат-делікатес. Суперник Олів'є на новорічному столі

Саме час приготувати соус. Мариновані огірки пропускаємо через велику тертку, зелень кропу шаткуємо, через прес видавлюємо часник, додаємо сметану, сіль і чорний перець. Даємо соусу охолонути.

Перетворюємо печінку на салат-делікатес. Суперник Олів'є на новорічному столі

Тепер відварену печінку ріжемо пластинками і першим шаром перекладаємо в салатник. Змащуємо соусами і повторюємо шари доки не закінчаться інгредієнти.

Перетворюємо печінку на салат-делікатес. Суперник Олів'є на новорічному столі

Дайте салату трохи настоятись перед подачею. Так він буде ще смачнішим.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...